SCHAAKACTIVITEITEN CAÏSSA-EENHOORN, update 5 op 22 april

Gaat onze jeugd schaken op het voetbalveld van De Blokkers?

Voor Caïssa-Eenhoorn heeft de persconferentie van dinsdag 21 april geen verandering gebracht in de bestaande situatie: De Kreek blijft gesloten, de competitie ligt stil. Onze jeugd doet aan binnensport die uitgesloten is van de versoepeling voor de buiten sportende jeugd. Vandaar de ietwat ironische titel van dit bericht.

Aangepaste tekst is vet afgedrukt

In verband met de recente ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus staakt het bestuur van Caïssa-Eenhoorn de meeste schaakactiviteiten die onder haar verantwoordelijkheid vallen, in ieder geval  t/m 20 mei. Het betreft hier schaakactiviteiten die plaatsvinden in thans gesloten etablissementen en die risico van besmetting opleveren. Het bestuur volgt de adviezen en richtlijnen van de politiek, de Koninklijke Nederlandse Schaakbond en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Wij gaan er van uit dat ook na 20 mei voorlopig alleen online geschaakt kan worden. Daarom heeft het bestuur besloten dat de interne competitie en de interne bekercompetitie 2019-2020  NIET voortgezet worden; er wordt geen winnaar aangewezen en er worden geen bekers uitgereikt. Het bestuur onderzoekt of er wellicht in de zomermaanden een zomeravondtoernooi o.i.d. georganiseerd kan worden (uiteraard onder voorbehoud dat het virus dan bedwongen is).

De hiervoor genoemde beslissing geldt eveneens voor alle interne en externe wedstrijden van de jeugdafdeling en de trainingsactiviteiten in het clubgebouw van De Blokkers op vrijdagavond.

Ook het door Caïssa-Eenhoorn georganiseerde NHSB-snelschaaktoernooi (gepland op 23 mei) is afgelast. Het Kroeglopertoernooi  (17 mei) kan misschien op een later moment alsnog plaatsvinden.

De NHSB en de KNSB hebben besloten dat de bondscompetities beëindigd worden. Behalve in het geval van terugtrekking van clubs vindt geen promotie plaats en dus ook geen degradatie. De terugtrekking van een club in de KNSB-competitie heeft o.a. tot gevolg dat ons derde KNSB-team (overigens tot dusver ongeslagen bovenaan!) naar de vierde klasse gaat.

Er is nog geen duidelijk beeld van de financiële gevolgen van de opschorting van verenigingsactiviteiten voor de vereniging, de leden en de deelnemers aan toernooien en trainingen. Zodra dat wel duidelijk is worden de betrokkenen geïnformeerd.

Samenvattend: alle competitieactiviteiten, trainingen en toernooien zijn tot nader bericht uitgesteld en/of stopgezet.

ALTERNATIEF VOOR GEWONE CLUBACTIVITEITEN
Caïssa-Eenhoorn organiseert online toernooien waar alle leden aan kunnen deelnemen. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Aanmelding gaat via de volgende link:

https://www.chess.com/club/caissa-eenhoorn

De jeugdafdeling organiseert online toernooien voor onze jeugdleden die daar over apart bericht krijgen. Verder zijn wij bezig om online de schaaktrainingen voort te zetten.

Het bestuur zal de leden via de website www.caissa-eenhoorn.nl en per e-mail op de hoogte houden van komende ontwikkelingen. Voor vragen verzoeken wij u die per e-mail te richten aan bestuur@caissa-eenhoorn.nl.

Het bestuur wenst alle leden het allerbeste in de komende tijd en veel (online) schaakplezier (online).

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur,
Co Buysman (voorzitter)