Een oude liefde op de online clubavond

In deze vreemde tijden is het goed om zekerheden te hebben, en vast te kunnen houden aan gezegden en volkswijsheden. "Eén zwaluw maakt nog geen zomer", kunnen we bijvoorbeeld denken wanneer de eerste positieve cijfers door het RIVM bekend gemaakt worden. (U merkt, ik zie het nog niet helemaal zitten.)
Een spreekwoord waaraan ik gisteravond, tijdens de tweede online Caissa-Eenhoorn clubavond op Chess.com, moest denken, is "Oude liefde roest niet".

Om concurrent Henk-Jan Visser al vroeg in de opening te verrassen besloot ik in onze onderlinge snelschaakpartij een variant van stal te halen die ik als jeugdspeler, begin jaren '90, al uitgebreid bestudeerde, en die inmiddels zó in onmin is geraakt, dat bijna niemand weet wat hij ertegen moet doen: het Philidor Tegengambiet.
De partij werd (met enig geluk aan mijn kant weliswaar) remise, en dus besloot ik twee rondes later het lot nogmaals te tarten: ik speelde het ook tegen Jeroen Edeling. Die partij was dusdanig interessant dat ik hem hier van enige aantekeningen heb voorzien.

De clubavond was trouwens uitstekend bezocht: maar liefst 32 deelnemers speelden 7 partijen van 5 minuten en 3 seconden per zet. Er waren zelfs enkele gast-spelers (waaronder een Spaanse clubgenoot van me). Uiteindelijk wist ik het toernooitje met 5.5 uit 7 te winnen, nipt voor Visser en Edeling, die dezelfde score hadden. Een speciale vermelding verdient Peter Holscher, die met 5 uit 7 ongedeeld vierde werd (en misschien nog hoger was geëindigd als hij tegen mij in gewonnen stelling geen mat in 2 had toegelaten..)

De eindstand kan hier worden teruggezien.

1 thought on “Een oude liefde op de online clubavond

  1. Arne,
    Heel leuk dat je mij noemt in dit verslag. Ik wist tot nu toe niet wie ik tegenover me had. De partij was inderdaad erg vermakelijk en net op het moment dat ik ging oogsten haalde ik mijn dame weg van b4. Al eerder had ik op het schaak op e6 naar h8 moeten gaan. In tijdnood maak ik van die vreemde fouten. Maar ja, kan gebeuren ,maar zo.n toernooi op dinsdagavond is een leuk tijdverdrijf zolang de Kreek dicht is.

Reacties zijn gesloten.