Caïssa-Eenhoorn mist scherpte

Zaterdag 24-11 speelde we onze vierde wedstrijd in en tegen Utrecht. Na een hoopvol begin werd het een dramatische middag. Na een 1 uur schaken komt onze man in vorm (Gilbert) mij doodleuk melden dat hij verloren staat omdat hij in de opening een “foutje”heeft gemaakt echter kijken Jerrel en Daan en Martijn tegen prettige stellingen aan. En even later als ook Ron , Henk-Jan en Arne goed staan lijkt het er goed uit te zien. Alleen de stelling van Ardjan vind ik wat verdacht.

Vervolgens is Jerrel als eerste klaar nadat hij zijn tegenstander volledig overspeeld waarmee hij een kwaliteit veroverd heeft komt hij in verschrikkelijke tijdnood. In deze periode weet zijn tegenstander wat laatste grappen in de stelling te bouwen en Jerrel grijpt volledig mis BAM 1-0 achter . Even later mist Ron in betere stelling( gezonde pion voor) loper maalt h3 BAM 2-0 deze verliespartijen komen hard aan echter brengt Gilbert ons terug in de wedstrijd. Na een dramatische opening weet onze man wat pruts kansen te krijgen en weet beetje bij beetje terug te krabbelen. En nadat zijn tegenstander Dame c7 speelt is het plotseling uit ( de computer slaat op tilt van + 1,3 naar – 13,6) 2-1 dus en nog niks aan het handje maar dan slaat Arne een vreselijke bok in tijdnood en verliest in gewonnen stelling . 3-1 en tijd om me zorgen te maken namelijk 3 partijen die we beter/gewonnen stonden verloren en 1 partij die verloren stond gewonnen en dit terwijl Henk-Jan ,Daan en Martijn nog steeds beter staan .Dit voorspeld niet veel goeds. Vervolgens speelt Ardjan remise in een eindspel met ongelijke lopers heeft hij alles geprobeerd maar remise is een terechte uitslag. 3,5-1,5 . Martijn heeft nadat hij zijn tegenstander keurig ingesnoerd heeft “ïets”te veel dichtgeschoven en tot mijn afgrijzen zie ik dat hij er niet doorheen komt uitslag remise. 4-2 gelukkig hebben Daan en Henk-Jan gemeld dat ze gingen winnen dus dan maar 4-4 echter Henk-Jan die een keurige partij speelt maakt echter een blunder waardoor zijn tegenstander een eindspel kan bereiken van toren tegen toren en paard en ondanks verwoede pogingen van onze man is het natuurlijk remise. 4,5 -2,5. Daan als laatste over speelt een eindspel van toren en loper tegen toren en 2 pionnen. Waar het fout is gegaan weet ik niet precies maar dit kon natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

Daan ziet het echter nog volledig zitten en pakt vakkundig de 2 pionnen op waardoor zijn talentvolle tegenstander in tijdnood volledig het spoor bijster raakt en de ene na de andere grafzet speelt en vervolgens in verloren stand door de vlag gaat.

Na deze 4,5 – 3,5 nederlaag werden bij de chinees 2 belangrijke conclusies getrokken

1 te weinig wedstrijdritme

2 te weinig “Boom”ritme

Echter er is nog niks verloren en hebben we alles nog in eigen hand