The Queen's Gambit op NETFLIX

Zelf de tegenstander in de ogen kijken is bijna onmogelijk geworden en toeschouwen is er ook niet bij. Vanaf vrijdag 23 oktober is een alternatief; kijken naar de Netflix miniserie The Queen's Gambit, een coming-of-age-verhaal dat in zeven delen de werkelijke prijs van genialiteit aan het licht brengt.

De jonge Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) werd eind jaren vijftig verlaten en toevertrouwd aan een weeshuis in Kentucky.Daar ontdekt ze een verbazingwekkend talent voor schaken terwijl ze verslaafd raakt aan kalmerende middelen die door de staat worden verstrekt om kinderen in toom te houden.

Achtervolgd door haar persoonlijke demonen en aangewakkerd door een cocktail van verdovende middelen en obsessie, verandert Beth in een indrukwekkend bekwame en glamoureuze outcast.
Ze is vastbesloten om de traditionele grenzen te doorbreken, die zijn vastgesteld in de door mannen gedomineerde wereld van competitief schaken.

Zie ook: https://www.netflix.com/nl/title/80234304