David Verweij in middenmoot kwalificatietoernooi

Op het eerste kwalificatietoernooi voor het NK online voor de hoogste jeugdcategorieën is David Verweij in de middenmoot geëindigd. Onze clubgenoot kwam gisteren in zeven ronden tot een score van 3½ punt.

Het Nederlands online-kampioenschap wordt op 1 en 2 mei gehouden. Via toernooien op de zaterdagen 3, 10 en 17 april kan de ABC-jeugd zich plaatsen. Het speeltempo bedraagt vijftien minuten plus per zet vijf seconden erbij. De deelnemers spelen via het platform Tornelo.com.

Verschillende schaaktalenten die zeven maanden geleden aan het Oscar Romero Open Hoorns hebben meegedaan, waren gisteren ook van de partij. Zo was Ryan Busa (VAS, Amsterdam) de zesde opponent van David. In de Oscar Romeroschool zaten de twee in de vierde ronde tegenover elkaar. David had in beide partijen wit en won ze allebei. Tobias Li-Behn was eveneens een OHK-deelnemer en net als de Aartswoud/Caïssa-Eenhoorn-speler actief in groep 2. Ze speelden toen niet tegen elkaar, gistermiddag wel. Bij een afruil in het middenspel sloeg David het verkeerde stuk terug, kwam slecht te staan en verloor.

Gilian Honkoop (gedeeld zesde in de A-groep van het Oscar Romero Open Hoorns) schreef met 6½ punt het eerste kwalificatietoernooi op zijn naam. De voor Purmerend uitkomende Katharina Ricksen werd met een halfje minder tweede, Osama Arabi met vijf punten derde.

De uitslagen:
Eerste ronde: Arjuna Bertholee (1258) – David Verweij (1793) 0-1.
Tweede ronde: David Verweij (1793) – Rembrandt Bruil (2129) 0-1.
Derde ronde: Jeroen Verkade (1600) – David Verweij (1793) 1-0.
Vierde ronde: David Verweij (1793) – Tobias Li-Behn (1698) 0-1.
Vijfde ronde: Marieke van Essen (1647) – David Verweij (1793) 0-1.
Zesde ronde: David Verweij (1793) – Ryan Busa (1624) 1-0.
Zevende ronde: David Verweij (1793) – MK (1272) ½-½.