Stedenontmoetingen in KNSB-competitie

Het lijkt erop dat komend seizoen de stedenontmoetingen – die in 2005 en 2006 in Hoorn zijn geweest – herleven. KNSB-competitieleider Koos Stolk heeft de definitieve indelingen voor de zaterdagcompetitie bekend gemaakt en de drie landelijke teams van Caïssa-Eenhoorn stuiten alle op ploegen van De Waagtoren (Alkmaar) en HWP (Haarlem). Op 5 februari zit De Kreek vol met 52 schakers van Caïssa-Eenhoorn en De Waagtoren en op 12 maart nemen 52 HWP’ers het in eigen huis op tegen evenveel klassegenoten van onze club.

De wedstrijden tussen HWP en Caïssa-Eenhoorn (rechts de tientallen, links de tweede teams) staan op het punt van beginnen. Het waren op 7 maart 2020 de laatste bondsduels. Als het goed is treffen beide clubs elkaar in dezelfde zaal op 12 maart 2022.

Ten opzichte van de voorlopige indeling is er een kleine verandering opgetreden. In de vierde klasse E met negen ploegen is het vrije nummer veranderd van 7 naar 8. Dat betekent dat Caïssa-Eenhoorn 3 op 9 oktober een thuiswedstrijd heeft tegen Kennemer Combinatie 3 en een kleine maand later geen uitduel, maar een vrije zaterdag. Het is overigens een echte NHSB-klasse met louter NHSB-achttallen als tegenstanders. Zeker de ontmoetingen met Aartswoud, Bergen, Volendam en De Waagtoren 3 mogen er zijn.

Ons vlaggeschip is weer ingedeeld in 1A. Voorschoten geldt als onbekende, voor het overige heel veel bekende gezichten. Paul Keres verloor in het begin van deze zomer een beslissingswedstrijd voor een plaats in de meesterklasse van Zuid-Limburg, waardoor het duel tegen de Utrechters andermaal op het programma staat.

Voor Caïssa-Eenhoorn 2 is er eveneens weinig veranderd. Opvallend is dat twee teams van ZSC-Saende in de poule zitten en opvallend is ook dat beide Zaandamse ploegen niet in de eerste, maar in de derde ronde elkaar treffen. Om iedere schijn van bevoordeling te vermijden ware het beter geweest de derby op 18 september te plannen.

Eerste klasse A:
Caïssa-Eenhoorn (Zwaag)
Groninger Combinatie 2
HWP (Haarlem)
Max Euwe (Enschede)
Paul Keres (Utrecht)
Philidor 1847 (Leeuwarden)
Voorschoten
De Waagtoren (Alkmaar)
Wageningen
Zukertort Amstelveen
Programma: 18 september: Philidor 1847 – Caïssa-Eenhoorn. 9 oktober: Caïssa-Eenhoorn – Groninger Combinatie 2. 6 november: Max Euwe – Caïssa-Eenhoorn. 27 november: Caïssa-Eenhoorn – Zukertort Amstelveen. 18 december: Voorschoten – Caïssa-Eenhoorn. 5 februari: Caïssa-Eenhoorn – De Waagtoren. 12 maart: HWP – Caïssa-Eenhoorn. 2 april: Caïssa-Eenhoorn – Wageningen. 23 april: Paul Keres – Caïssa-Eenhoorn.

Derde klasse D:
Caïssa 3 (Amsterdam)
Caïssa-Eenhoorn 2 (Zwaag)
Fischer Z (Amsterdam)
HWP 2 (Haarlem)
Laurierboom-Gambiet (Amsterdam)
Santpoort (Velserbroek)
De Waagtoren 2 (Alkmaar)
De Wijker Toren 2 (Beverwijk)
ZSC-Saende (Zaandam)
ZSC-Saende 2 (Zaandam)
Programma: 18 september: Laurierboom-Gambiet – Caïssa-Eenhoorn. 9 oktober: Caïssa-Eenhoorn – Caïssa 3. 6 november: Santpoort – Caïssa-Eenhoorn. 27 november: Caïssa-Eenhoorn – Fischer Z. 18 december: ZSC-Saende – Caïssa-Eenhoorn. 5 februari: Caïssa-Eenhoorn – De Waagtoren 2. 12 maart: HWP 2 – Caïssa-Eenhoorn. 2 april: Caïssa-Eenhoorn – ZSC-Saende 2. 23 april: De Wijker Toren 2 – Caïssa-Eenhoorn.

Vierde klasse E:
Aartswoud (Hoogwoud)
Bergen
Caïssa-Eenhoorn 3 (Zwaag)
HWP 3 (Haarlem)
Kennemer Combinatie 3 (Haarlem)
Het Spaarne (Haarem)
De Uil (Hillegom)
Volendam
De Waagtoren 3 (Alkmaar)
Programma: 18 september: De Uil – Caïssa-Eenhoorn. 9 oktober: Caïssa-Eenhoorn – Kennemer Combinatie 3. 6 november: Caïssa-Eenhoorn is vrij. 27 november: Caïssa-Eenhoorn – Het Spaarne. 18 december: Bergen – Caïssa-Eenhoorn. 5 februari: Caïssa-Eenhoorn – De Waagtoren 3. 12 maart: HWP 3 – Caïssa-Eenhoorn. 2 april: Caïssa-Eenhoorn – Aartswoud. 23 april: Volendam – Caïssa-Eenhoorn.