Bijzondere remise Nizar Alayoubi

Hij is alweer aan zijn vijfde seizoen bij Caïssa-Eenhoorn bezig en het lijkt erop dat dat het beste tot nu toe gaat worden. In de clubcompetitie heeft Nizar Alayoubi al voor enkele knappe uitslagen gezorgd en zaterdag leverde hij een bijzondere prestatie door als derdebordspeler van het derde team Paul Ruber (Het Spaarne) op remise te houden. De wedstrijd eindigde ook in een gelijkspel.

De topborden van Caïssa-Eenhoorn 3 in de wedstrijd tegen Het Spaarne. Steven de Waart speelt tegen Colleen Otten en naast hem zitten Kevin de Rooij (wit) en Nizar Alayoubi.

De Haarlemse routinier had in de tweede ronde met zwart gewonnen van Toine Molenaar (Aartswoud) en deelde in de derde ronde het punt met Frans Vlugt (Volendam). Het halfje tegen Nizar zal voor hem een tegenvaller zijn geweest, zeker gezien het ratingverschil: 1939 voor wit en 1377 voor de Wervershoofse schaakliefhebber. Na zo’n tien zetten keek de witspeler naar een iets betere stelling, daarna was sprake van een gelijkwaardige strijd die met zetherhaling ook geen winnaar kreeg.

Het was even puzzelen om de notatie op orde te krijgen, maar mede door een bezoekje aan Nizar vanmiddag is het gelukt. De partij ontbrak in het wedstrijdverslag en verschijnt daarom ‘los’ op de website.