Hing Ting Lai op tweede plaats halverwege NK

Halverwege het Nederlands kampioenschap staat Hing Ting Lai op de tweede plaats. Vanmiddag verloor hij de topper tegen Max Warmerdam die met 2½ uit drie aan de leiding gaat.

Het NK, gehouden in de Maastoren in Rotterdam in het hoofdkantoor van sponsor Deloitte, begon zaterdag. Hing Ting ging met een remise tegen Robin Swinkels van start. De Amsterdamse IM versloeg gisteren Roeland Pruijssers.

Vandaag hebben de drie grootmeesters en de Open Hoorns-kampioen een rustdag. Woensdag, donderdag en vrijdag zijn de returnpartijen en treffen de vier elkaar met verwisselde kleuren nogmaals. Stand: 1. Max Warmerdam 2½, 2. Hing Ting Lai 1½, 3. Roeland Pruijssers en Robin Swinkels 1.

Veel informatie is het vinden op de website van de KNSB: ‘www.schaken.nl.’ De partijen kunnen ook live worden gevolgd.