Fred Avis in de prijzen bij jubilerend Purmerend

Fred Avis is in groep 2 van het jubileumtoernooi van schaakclub Purmerend op de eerste plaats geëindigd. Zaterdag bleef hij in de achtkamp van de 90-jarige vereniging ongeslagen. Ondanks twee remises had Fred anderhalf punt meer dan Sven Damen en Harrald Hoegen Dijkhof.

Ook Ger Roos vertegenwoordigde Caïssa-Eenhoorn in wijkplein Where. Het toeval wilde dat beide clubgenoten in de eerste ronde tegenover elkaar zaten. Fred won en werd meteen de eerste koploper, omdat de andere drie partijen in remise eindigden. Onze oud-voorzitter versloeg vervolgens Arie Meruma, Ties Wijnen en Jan Schol en had toen een punt voorsprong op Aris de Heer-speler Sven Damen. De topper in de vijfde ronde werd ook een prooi voor Fred die daarmee vrijwel zeker was van de eindzege. Hij deelde het punt met Harrald Hoegen Dijkhof en aan het eind van de middag ook met Kees Kerkdijk.

Ger kon zich niet in de strijd om de prijzen mengen. In de tweede ronde pakte hij wel een punt van Ties Wijnen, maar daarna was het wat sprokkelen met een remise tegen Kees Kerkdijk in de vierde en nog een zege tegen Jan Schol in de zesde ronde. De Caïssa-Eenhoorn-secretaris klasseerde zich als zesde.

Thomas Broek won in groep 1. Met drie uit drie begon hij aan de vierde ronde, verloor daarin van Jan Boekelman en moest in de achtervolging op Ardin Bosboom en Katharina Ricken. Thomas versloeg eerst de speelster van de organiserende vereniging en daarna Bosboom om zijn voorsprong in de slotronde met succes te verdedigen tegen Mark Bloem. Katharina Ricken werd tweede en profiteerde van een nederlaag van Bosboom – koploper na vijf ronden, uiteindelijk derde – in zijn laatste partij.

Groep 2:
1. Fred Avis (Caïssa-Eenhoorn, 1858)............7 5 2  0 = 6  TPR 2061
2. Sven Damen (Aris de Heer, 1733)..............7 3 3 1 = 4½ TPR 1870
3. Harrald Hoegen Dijkhof (De Vennep, 1835).....7 3 3  1 = 4½ TPR 1856
4. Kees Kerkdijk (Purmerend, 1734)..............7 1 6  0 = 4  TPR 1818
5. Arie Meruma (De Vennep, 1745)................7 3 1  3 = 3½ TPR 1766
6. Ger Roos (Caïssa-Eenhoorn, 1710).............7 2 1  4 = 2½ TPR 1669
7. Ties Wijnen (Purmerend, 1726)................7 0 4  3 = 2  TPR 1610
8. Jan Schol (Krommenie, 1768)..................7 0 2  5 = 1  TPR 1452

1 thought on “Fred Avis in de prijzen bij jubilerend Purmerend

Reacties zijn gesloten.