Bekerteam stunt tegen Zukertort

Caïssa-Eenhoorn heeft op mooie wijze de halve finale in poule B van het bekertoernooi van de KNSB gehaald. In het reguliere duel tegen het op papier sterkere Zukertort Amstelveen werd het 2-2 waardoor snelschaken nodig was. Na opnieuw een 2-2 bleken de tiebreaks in het voordeel van de ploeg uit Hoorn.

Na de 3-1 overwinning op Magnus Anna Paulowna in de tweede ronde wachtte in de derde ronde een geduchte tegenstander: Zukertort Amstelveen. Het team dat later in dit seizoen nogmaals naar Hoorn komt voor de wedstrijd in de reguliere competitie.

In De Kreek opende Ron Deen de score met een remise tegen Sander Los. Op de andere borden was het allesbehalve beslist en kwam de uitslag tot stand diep in de tijdnoodsfase. Kopman Daan Zult behaalde een knappe overwinning op meester Piet Peelen, terwijl Henk-Jan Visser verloor van Stan van Gisbergen. Met een 1,5-1,5 stand probeerde Peter van den Brink nog voor de winst te gaan, maar tevergeefs. Meer dan een remise zat er niet in tegen Sybolt Strating: 2-2.

Een gelijkspel in de beker houdt in dat snelschaken (3+2) nodig is. In een bloedstollend spannede match werd het opnieuw 2-2 (Henk-Jan en Ron wonnen). In dat geval wordt er weer gekeken naar de reguliere wedstrijd en vallen achtereenvolgens de borden 4,3 en 2 af. De overwinning van Daan bleek dus goud waard waardoor een stunt werkelijkheid werd.

Wie de tegenstander in de halve finale wordt is nog niet bekend. Naast Caïssa-Eenhoorn zijn onderhand Paul Keres en de Amsterdam Berserkers door, maar is de mogelijke derde tegenstander nog niet bekend. Die volgt uit de wedstrijd tussen De Wijker Toren en Purmerend.

1 thought on “Bekerteam stunt tegen Zukertort

  1. Zukertort Amstelveen gaat vooruit. Op 7 januari 2020 stond in De Kreek ook de bekerwedstrijd Caïssa-Eenhoorn – Zukertort Amstelveen op het programma, met als uitslag 2½-1½. Voor de halve finale werd vervolgens een thuisduel tegen HWP (Haarlem) geloot, maar we weten allemaal waarom het bekertoernooi toen werd afgebroken. Prima prestatie van ons cupkwartet en hopen dat de loting de winnaar van het duel tussen De Wijker Toren en Purmerend oplevert.

Reacties zijn gesloten.