Bekerkwartet loot Amsterdam Berserkers

In het KNSB-bekertoernooi ontloopt Caïssa-Eenhoorn topfavoriet Paul Keres, maar treft in Amsterdam Berserkers toch ook een sterke tegenstander. Ons cupkwartet heeft een uitwedstrijd geloot die voor 11 april moet zijn gespeeld.

De Amsterdamse ploeg schakelde achtereenvolgens Moira-Domtoren (Utrecht, 2½-1½), HWP (Haarlem, 4-0 reglementair) en En Passant (Bunschoten-Spakenburg, 2½-1½) uit. In die duels zaten Miguoël Admiraal (2504), Ilias van der Lende (2373), Vincent Blom (2302), Danny de Ruiter (2284), Edwyn Mesman (2245) en Arian de Bruijne (1865) een- of tweemaal aan de borden.

In de competitieklasse 4F gaat Amsterdam Berserkers met een grote voorsprong aan de leiding. Alle wedstrijden (zes) zijn gewonnen en van het maximaal aantal bordpunten van 48 – zesmaal 8-0 – behaalde het team er 45. Als op 2 april, wanneer het zelf in de oneven klasse vrij is, de concurrenten Zuid-Oost United verliest en VAS 3 gelijk speelt, kan de vlag in top. Voor Caïssa-Eenhoorn ligt er de uitdaging om zich ten koste van de in opmars zijnde ploeg te plaatsen voor de finale.

De andere halvefinalewedstrijd is Paul Keres – Purmerend.