Snelschaken op eerste clubavond 2013

De eerste clubavond van 2013 (dinsdag 8 januari) staat in het teken van snel denken en vooral snel zetten. Het eerste snelschaakkampioenschap van Caïssa-Eenhoorn wordt dan gehouden.

Het laatste snelschaakkampioenschap van Caïssa – op 27 december 2011 – verliep spectaculair. Holger Bonte veroverde de titel, dankzij zijn winstpartij tegen Kevin Smit in de tweede barrage. In de hoogste finalegroep waren ze gelijk geëindigd en hadden ze onderling remise gespeeld. De eerste barrage (van twee 5-minutenpartijen) leverde een 1-1 uitslag op, in de aansluitende 3-minutenpartij zegevierde Holger.

Naast de twee hadden Erwin Brouwer, Ton van Dijk, Sjoerd Kelder en Michele Montenegro zich voor finalegroep 1 geplaatst, die daarmee een verrassende samenstelling kreeg. In finalegroep 2 zaten bijvoorbeeld toppers als Ronald Ritsema en Erik van Tooren, terwijl de toenmalige titelverdediger Ton Wessels in finalegroep 3 speelde, met nog een topper: Peter Holscher.

Het eerste snelschaakkampioenschap van Caïssa-Eenhoorn begint om 20.00 uur. In voorgaande jaren was er nog wel eens vertraging, omdat het West-Fries jeugdkampioenschap in dezelfde zaal plaatsvond. Dat is nu niet meer het geval. Afgelopen donderdag schaakte de jeugd in Zwaag om de diverse titels. We kunnen komende dinsdag daarom op tijd van start gaan met de eerste ronde van het snelschaakkampioenschap.

1 thought on “Snelschaken op eerste clubavond 2013

  1. Top!!! Kijk er naar uit en ik hoop wat toppers van de uit onze nieuwe clubsamenstelling te treffen.

Reacties zijn gesloten.