Misha Dorokhin topscorer 1A

Caïssa-Eenhoorn-kopman Misha Dorokhin is topscorer van de eerste klasse A geworden. Het scheelde niet veel of onze FM-speler had de hoogste score van Nederland gehad. Door de remise van afgelopen zaterdag tegen Zukertort Amstelveen-talent Arthur de Winter eindigde Misha op 8½ uit negen.

De zaterdagcompetitie telt 42 klassen en niemand heeft negen uit negen gehaald. Wel zegevierde Rick Lahaye (Spijkenisse, 1B) in al zijn gespeelde partijen (acht) en zijn op een lager niveau enkele scores van honderd procent behaald in een kleiner aantal ronden. Alle klassetopscorers krijgen van de KNSB het boek ‘Chess buccaneer’, over de schaakloopbaan van Manuel Bosboom.

Bekende topscorers zijn: meesterklasse: Max Warmerdam (AMEVO/Apeldoorn) 9-8, 1A: Misha Dorokhin (Caïssa-Eenhoorn) 9-8½, 1B: Rick Lahaye (Spijkenisse) 8-8, 2A: Willy Hendriks (Arnhemse Schaakacademie) 9-8, 2B: Hing Ting Lai (Purmerend) 9-8, 2C: Mark Timmermans (Dordrecht) 9-8½, 2D: Jozef Simenon (Zuid-Limburg 2) 9-8½, 3D: Casper Blaauw (Fischer Z) 9-7, 3E: Daan Brandenburg (Leiderdorp) 9-7½, 4E: Pascal Zijlstra (Aartswoud) 8-5½, 4F: Daan Haver (Amsterdam Berserkers) 7-7, 5E: Karel Keesman (Heerhugowaard) 7-6.