Jeugd sluit seizoen af met condichess

De jeugd van Caïssa-Eenhoorn heeft het seizoen afgelopen vrijdag op leuke manier afgesloten. Op een heerlijk zonnige avond werd er op het veld van de Blokkers in groepjes condichess gespeeld. Daarna werden alle diploma's en prijzen van het afgelopen seizoen uitgereikt.

Condichess op het veld van de Blokkers

Ondanks het gekke seizoen kon de jeugd op een kleine onderbreking het hele seizoen gewoon schaken in de kantine van voetbalvereniging De Blokkers. In een groep van zo'n 30 schakers werd er wekelijks op verschillende niveaus (stappen) getraind en geoefend. Daarna een partij schaken voor de competitie.

Op de slotavond konden we net als twee jaar (verslag) geleden vanwege het mooie weer buiten schaken. Destijds als break in de Coronatijd, ditmaal als leuke afsluiting. In groepjes werd er geschaakt: na elke zet ren je naar de klok om deze in te drukken en ga je weer terug naar het bord. Een leuke uitputtingslag.

Na afloop werden de stappendiploma's en prijzen uitgereikt door jeugdleider Martijn de Wit. Allereerst de diploma's die behaald konden worden na het goed afleggen van het stappenexamen. De jeugd heeft het afgelopen jaar goed gewerkt in hun opgavenboekjes het afgelopen jaar wat resulteerde in mooie resultaten.

Stap 1 (trainer: Gilles Provoost)

Stap 1+. Trainer: Thomas van der Knaap

Stap 2 en 2+. Trainer: Robbert van Dijkhuizen

Stap 3. Trainer: Martijn de Wit

Stap 5. Trainers: Gijs Leene en Robin Duson (niet op de foto)

Na de uitreiking van de diploma's was er voor iedereen nog wat lekkers en voor de besten uit de clubcompetitie nog een leuke prijs. Na 21 ronden is uiteindelijk Stella Duson de nieuwe jeugdkampioen van Caïssa-Eenhoorn geworden. Op de voet gevolgd werd Aranka Verweij tweede en Xander Kaptein derde.

De besten van elke stap wonnen ook een prijs: Joel van der Maarl (stap 3), Freek Bobeldijk (stap 2), Julian Jong (stap 1+) en James Wit (stap 1). Wat nog leuk is om te vermelden is dat James, maar ook Brandon van Wilgen mee gaan doen aan de nationale pupillendag (NK) op 25 juni in Spijkenisse. Zij hadden zich hiervoor op knappe geplaatst op het regionale kampioenschap.

Kampioen Stella Duson en nummer twee Aranka Verweij (Xander Kaptein was niet aanwezig).

De stappenwinnaars (v.l.n.r.): James Wit, Freek Bobeldijk, Joël van der Maarl en Julian Jong.

 

Tot slot nog een groepsfoto.

 

Nu tijd voor zomer en vakantie. Vanaf vrijdag 2 september gaan we weer verder met de jeugd bij de Blokkers. Dan is iedereen natuurlijk weer welkom. Fijne zomer en graag weer tot dan!