Promotie voor Peter

Peter Holscher is in de Tata-tienkampen gepromoveerd naar de tweede groep. Onze oud-clubkampioen legde in 3A beslag op de tweede plaats en is de enige van Caïssa-Eenhoorn die in de prijzen viel.

In de vierde ronde verloor Peter van de Engelsman Robert McCorry (de poulewinnaar ook) en dat bleef zijn enige nederlaag. Met drie winstpartijen en vier remises verzamelde hij vijf punten en daar kwam zondag een reglementair punt bij door de afwezigheid van tegenstandster Adry Goris-Schouwstra. Met een TPR van 2038 zat de Caïssa-Eenhoorn-routinier iets boven zijn rating.

Als hoogst ingedeelde speler van Caïssa-Eenhoorn eindigde Ronald Ritsema in groep 2G op de achtste plaats. Van de twee opponenten onder hem snoepte hij anderhalve punt af. Er waren voorts remises tegen poulewinnaar Rick Rick Duijker en nummer zes Richard Oranje.

Voor Fred Avis (zevende) verliep het slotweekeinde in mineur. Na zeven ronden in 3F had onze clubvoorzitter kans op een prijs, maar hij verloor zijn laatste twee partijen en bleef op vier punten staan. Opvallend is dat Fred won van Jarno Witkamp en remiseerde tegen Paul Schipper. Beide tegenstanders eindigden op de gedeelde eerste plaats.

Erik van Tooren zat in een poule (3H) met drie jeugdtalenten en daar is het lastig tegen te spelen. Vaak zijn ze beter dan hun rating doet vermoeden. In de strijd om de onderste plaats klopte hij vrijdag de Schoorlse veteraan Henk Westerman. Met twee overwinningen en twee remises werd Erik achtste.

In 4E deelde Dirk Lont de achtste plaats met Jeroen Frijling die hij vrijdag versloeg. Ook Dirk verzamelde drie punten, de meeste tegen schakers die op de ranglijst bij hem in de buurt stonden. Wel was er nog een halfje tegen prijswinnaar Marco Vogelenzang (derde).

Aad Laan, zevende in 5B, kwam uit op vier punten. Zaterdag probeerde hij Nico Mak – gedeeld eerste geworden – beentje te lichten, maar dat mislukte. De ronde ervoor had hij de onderaan staande Perry Koopmans verslagen en dat was globaal het beeld van zijn tienkampentoernooi. Verliezen van de top drie, van de overige zes tegenstanders drie hele en twee halve punten pakken.

Co Buysman debuteerde in 6C met een score van vijftig procent. Hij speelde acht partijen, won en verloor er drie; goed voor de gedeeld zesde plaats. Een van zijn twee remises was in de slotronde met zwart tegen koploper Jeroen Duin die ook eindwinnaar werd.

Roel Ridderikhoff kende in groep 6G een prima tweede helft van de tienkampen. In de laatste vier ronden won hij driemaal en gevoegd bij twee eerdere remises werd hij met vier punten gedeeld zevende. Een van de verslagenen was clubgenoot Gerard Groot die zaterdag aangenaam verraste met winst op Willem van der Hoek, de nummer drie. Het kon hem niet van de laatste plaats af helpen. Gerard boekte in totaal twee punten.

Henk Sijm had een halfje meer in 7C en klasseerde zich als negende. Zijn beste resultaat was de remise tegen de op de derde plaats staande Tom Geestman.

Jan Kuin geniet de eer in groep 8D poulewinnaar Maarten Hoeneveld te hebben verslagen. Dat gebeurde al in de eerste ronde. Hij verloor vrijdag echter van Open Hoorns-deelnemer Willem Spaan die op dat moment onderaan stond. Winst van Jan in die partij had hem een prijs opgeleverd, nu viel hij er met vierenhalve punt (vijfde) net buiten.

Datzelfde overkwam Gerrit van der Hoff in 9B. De competitie in die poule werd enigszins ontsierd door vier reglementaire uitslagen en vier concurrenten van Gerrit in de strijd om een eindprijs kregen zo een gratis punt. Hij was de enige die niet verloor van groepswinnaar Martin Tolsma (remise; direct na de zesde ronde stond ten onrechte 1-0 als uitslag op de Tata-website), maar liet ook een half liggen tegen nummer tien Mireille Rubert. Met drie winstpartien, drie remises en drie verliespartijen scoorde hij vijftig procent, waarmee hij zesde werd.