CE 2 wint de topper van VAS 2

Caïssa-Eenhoorn 2 heeft een belangrijke stap gezet in de richting van de koppositie in 3C van de KNSB-competitie. Concurrent VAS 2 werd in een spannende wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil op eigen terrein geklopt.

De middag in de overvolle aula van het Cynus Gymnasium (maar liefst 9 wedstrijden!) begon goed. Ron Deen had al snel een remise gepakt tegen Jos ten Hacken nadat er een gelijk toreneindspel op het bord kwam waarna Nick Manshanden en Peter van den Brink CE 2 op een comfortabele voorsprong zette. Nick kon met zwart Han Sinke onder druk zetten via de h-lijn en schreef een mooi punt bij. Datzelfde gold voor Peter die een prettige stelling tegen Aran Köhler verzilverde. Hij bleef koel en gaf geen krimp na een stukoffer.

Sjors Broerssen beloonde zijn rentree met een remise na zettenherhaling tegen David Kleeman en na een plusremise van Peter Doggers tegen Joris van Vuure was er geen vuitlje aan de lucht 1,5-3,5.

Een punt uit de drie resterende partijen moest zeker haalbaar zijn dacht ik.. nou dat bleek nog knap lastig! Ardjan Langedijk stond al een tijdje gedrukt tegen Ronald Daamen maar leek onder de druk uit te kunnen komen. Nadat hij een stuk cadeau gaf werd het toch een 0.

Alle ogen waren dus gericht op Alexander Geerts en David Verweij die in misschien wel het belangrijkste uurtje van het seizoen de overwinning over de streep moesten trekken. Alexander had lang een prima stelling tegen Pim Ghijsen totdat hij het met het beruchtte h5 de partij uit handen leek te geven. Met kunst-en vliegwerk hield hij de stelling toch bij elkaar en kon na een afwikkeling een halfje pakken en weer rustig ademhalen.

David was toen nog aan het zwoegen om van één matchpunt twee matchpunten te maken. Na eerder kansen te hebben gemist moest hij een lastig eindspel met een pion verdedigen. Hij deed dat met verve en werd matchwinnar: 3,5-4,5.

Een hele prettige overwinning op de directe concurrent waardoor we na de domper tegen de ZSC/HWP combinatie weer back on track zijn en praktisch weer aan de leiding gaan in de derde klasse C met een wedstrijd minder gespeeld.

In het drukke maart moet het dan gaan gebeuren met drie wedstrijden in korte tijd (tegen De Wijker Toren 2, AAS en Santpoort). Let's go Tweehoorn!