Geen tweede team naar NHSB-finale

Het is Caïssa-Eenhoorn niet gelukt om een tweede team naar de NHSB-bekerfinaledag te sturen. Voor het eerst heeft de cupstrijd van de Noordhollandse Schaakbond drie toernooien, maar na het succes van het zilveren kwartet werd het gouden viertal gisteravond in de halve finale uitgeschakeld door De Waagtoren: 1½-2½.

De beslissende fase van de bekerwedstrijd Caïssa-Eenhoorn – De Waagtoren. Bij een 1-1 stand is Nick Manshanden aan het tweede bord nog bezig, terwijl de vierdebordspelers Abel Romkes en Ronald Groot schuil gaan achter het vele publiek.

De Alkmaarders kwamen na twee eenvoudige thuiszeges (3½-½ tegen zowel Aartswoud als Aris de Heer) naar De Kreek voor de vierde ontmoeting dit seizoen tussen ploegen van beide verenigingen. In het KNSB-bekertoernooi werd De Waagtoren door Robin Duson, Arne Moll, Nick Manshanden en Abel Romkes via 2-2 en 2-2 in de verlenging uitgeschakeld. Daarnaast eindigden de competitiewedstrijden tussen de achttallen in de landelijke derde klasse C en in de NHSB-topklasse allebei in 4-4.

Gisteren verliep het cupgevecht ook onder grote spanning. Frank Agter versloeg aan het eerste bord Mason Brouwer, maar op de andere borden leken er mogelijkheden voor de thuisploeg te zijn. Robin Duson won een stuk van Peter Hoekstra (voor twee pionnen) en Abel Romkes had de kwaliteit tegen Ronald Groot. Die twee partijen leverden Caïssa-Eenhoorn alleen een zege voor Robin op. Nick Manshanden moest daardoor van Michaël van Liempt winnen, zoals hij dat in de topklasse ook had gedaan. Ditmaal had Nick in het eindspel twee pionnen meer, maar de uitstekend verdedigende zwartspeler hield in wederzijdse tijdnood stand en met de remise handhaafde De Waagtoren zijn kleine voorsprong. Tegenstander in de finale wordt De Wijker Toren (Beverwijk) of De Uil (Hillegom).

Wedstrijdleider Rinus van de Krol leest de opstellingen voor. Frank Agter, Michaël van Liempt, Peter Hoekstra en Ronald Groot namens De Waagtoren (links van voor naar achter) en namens Caïssa-Eenhoorn Mason Brouwer, Nick Manshanden, Robin Duson en Abel Romkes.

De Alkmaarse kopman Frank Agter is nieuwsgierig naar de stelling op het derde bord. Zijn opponent Mason Brouwer is diep in gedachten verzonken, terwijl Nick Manshanden de stand van zaken bekijkt. Robin Duson en Abel Romkes zijn aan zet tegen Peter Hoekstra en Ronald Groot.

Volop concentratie in de bekertopper bij de viertallen van Caïssa-Eenhoorn (met de rug tegen 'de muur') en De Waagtoren.

Belangstelling voor de partij van Abel Romkes die de kwaliteit voor staat tegen Ronald Groot. Beide spelers hebben zeven pionnen.

Het eindspel bij Nick Manshanden – Michaël van Liempt.

Berusting en teleurstelling gaan hand in hand bij tweedebordman Nick Manshanden, als hij op remise blijft steken.

 

1 thought on “Geen tweede team naar NHSB-finale

  1. Getuige het verslag op de website van De Waagtoren blijkt Mason vooral zichzelf verslagen te hebben?!

Reacties zijn gesloten.