Caïssa-Eenhoorn 2 in sterke tweede klasse

Caïssa-Eenhoorn kan zich opmaken voor een interessante KNSB-competitie. Het vlaggeschip is teruggekeerd in de eerste klasse A en mag Noord-Hollandse derby’s tegemoet zien tegen promovendus EuroParcs/Autovakmeester Schaap (Schagen), HWP (Haarlem) en het uit de meesterklasse gedegradeerde De Waagtoren (Alkmaar). Voor de tweede keer in onze clubhistorie speelt het tweede team in de landelijke tweede klasse en stuit onder meer op het gedegradeerde Purmerend. Caïssa-Eenhoorn 3 heeft in 5G zes tegenstanders in plaats van de gebruikelijke zeven.

In de subtop van de zaterdagcompetitie is een kleine verandering doorgevoerd. Vorig seizoen was er net geen zuivere piramidevorm (één meesterklasse, twee eerste klassen, vier tweede klassen en zeven derde klassen), vanaf komend najaar spelen er teams in drie tweede en zes derde klassen. Met betrekking tot promotie en degradatie zal de regeling iets anders dan gebruikelijk zijn.

Ons vlaggeschip opent de bondscompetitie in Schagen. Op 21 september is EuroParcs/Autovakmeester Schaap – in de volksmond beter bekend als Magnus – de eerste tegenstander. Grootmeester Loek van Wely heeft dat gezelschap verruild voor HWP (komt op 12 oktober naar De Kreek), grootmeester Dennis de Vreugt neemt zijn plaats over. Ook de naar Zaandam verhuisde Arno Bezemer versterkt de Schager debutant, waar de titelhouders Erik van den Doel (grootmeester) en Manuel Bosboom (internationaal meester) al spelen. Caïssa-Eenhoorn komt voor het zesde jaar op rij uit in de eerste klasse en heeft de laatste twee van de vijf uitwedstrijden in Assen en Groningen.

Eerste klasse A: Assen, Caïssa (Amsterdam), Caïssa-Eenhoorn  (Zwaag), EuroParcs/Autovakmeester Schaap (Schagen), Groninger Combinatie 2, HWP (Haarlem), LSG 2 (Leiden), Paul Keres 2 (Utrecht), VAS (Amsterdam), De Waagtoren (Alkmaar).
Programma:
21 september: EuroParcs/Autovakmeester Schaap – Caïssa-Eenhoorn
12 oktober: Caïssa-Eenhoorn – HWP
9 november: VAS – Caïssa-Eenhoorn
23 november: Caïssa-Eenhoorn – Paul Keres 2
14 december: De Waagtoren – Caïssa-Eenhoorn
8 februari: Caïssa-Eenhoorn – Caïssa
8 maart: Assen – Caïssa-Eenhoorn
5 april: Caïssa-Eenhoorn – LSG 2
10 mei: Groninger Combinatie 2 – Caïssa-Eenhoorn

Caïssa-Eenhoorn 2 is in een sterke tweede klasse B ingedeeld. Met bij verschillende tegenstanders bekende namen. Zo werd Rijswijk afgelopen seizoen kampioen in 3D, onder meer dankzij een prima reeks van oud-Caïssa-Eenhoorn-speler Jerrel Thakoerdien (twee winstpartijen, vijf remises). Bij De Wijker Toren speelt Sjoerd Plukkel, nog een oud-clubgenoot. En bij Amsterdam Berserkers maakt onder meer Daan Haver, toptienspeler in Caïssa-Eenhoorns clubcompetitie, deel uit van de ploeg. Verder stuit ons tweede team op de degradanten SOPSWEPS 29 en Purmerend, waartegen het uitwedstrijden heeft in de eerste en derde ronde.

Tweede klasse B: Amsterdam Berserkers, Caïssa-Eenhoorn 2 (Zwaag), Laurierboom-Gambiet (Amsterdam), Leiderdorp, Philidor (Leiden), Promotie (Zoetermeer), Purmerend, Rijswijk, SOPSWEPS 29 (Amsterdam), De Wijker Toren (Wijk aan Zee).
Programma:
21 september: SOPSWEPS 29 – Caïssa-Eenhoorn 2
12 oktober: Caïssa-Eenhoorn 2 – Rijswijk
9 november: Purmerend – Caïssa-Eenhoorn 2
23 november: Caïssa-Eenhoorn 2 – Philidor
14 december: Leiderdorp – Caïssa-Eenhoorn 2
8 februari: Caïssa-Eenhoorn 2 – Amsterdam Berserkers
8 maart: Laurierboom-Gambiet – Caïssa-Eenhoorn 2
5 april: Caïssa-Eenhoorn 2 – De Wijker Toren
10 mei: Promotie – Caïssa-Eenhoorn 2

Het derde team treft met Santpoort 2 en Volendam slechts twee achttallen, waartegen het in de afgelopen competitie ook heeft gespeeld. Het gedegradeerde Bergen en het gepromoveerde De Waagtoren 4 (Alkmaar) zijn overigens ook geen onbekende ploegen. Caïssa-Eenhoorn 3 moet het opnemen tegen zes tegenstanders en de andere twee komen uit Amsterdam: VAS 4 en de combinatieploeg van Boven IJ en De Volewijckers. In de vijfde klasse G gaat de competitie op 12 oktober van start.

Vijfde klasse G: Bergen, Boven IJ/De Volewijckers (Amsterdam), Caïssa-Eenhoorn 3 (Zwaag), Santpoort 2 (Velserbroek), VAS 4 (Amsterdam), Volendam, De Waagtoren 4 (Alkmaar).
Programma:
12 oktober: Caïssa-Eenhoorn 3 – Santpoort 2
9 november: VAS 4 – Caïssa-Eenhoorn 3
23 november: Caïssa-Eenhoorn 3 – De Waagtoren 4
14 december: Bergen – Caïssa-Eenhoorn 3
8 februari: Caïssa-Eenhoorn 3 – Volendam
8 maart: Boven IJ/De Volewijckers - Caïssa-Eenhoorn 3
5 april: Caïssa-Eenhoorn 3 is vrij