Wijzigingen interne competitie

Met ingang van dit seizoen zijn enkele kleine wijzigingen van toepassing op de interne competitie. De wijzigingen volgen uit de voorstellen die zijn aangenomen op de ALV en verwerkt in het competitiereglement.

Artikel 5.4 is aangepast en 5.5 is nieuw toegevoegd. Dit beschrijft dat het seizoen in twee periodes is verdeeld. In één periode kan men maar een keer tegen dezelfde tegenstander spelen. Het aantal ronden tussen gelijke paringen is teruggebracht tot 4.

Als gevolg van deze wijziging is ook een technische wijziging toegevoegd aan artikel 5.6, met betrekking tot het aantal ontmoetingen en reglementaire uitslagen.

Artikel 5.10 is toegevoegd en beschrijft dat spelers in het begin van het seizoen geen tegenstanders kunnen krijgen die een sterk afwijkende rating hebben. Artikel 5.11 is aangepast zodat dit nieuwe artikel niet van toepassing is op de Zwitserse fase (wat tot praktische paringsproblemen zou kunnen leiden).

Aritkel 10 is aangepast. Dit artikel beschrijft de gevolgen van terugtrekking. Regels rondom terugtrekking zijn vereenvoudigd en voor minder discussie en onduidelijkheid vatbaar gemaakt.

Het voorstel om de vergoeding voor club andere dag te beperken haalde het niet in de ALV. Op dit punt zijn derhalve geen aanpassingen in het reglement gemaakt.