Tom Balla leidt na tweede rapidavond

In de tweede ronde deed Tom Balla uitstekende zaken. In groep A veroverde hij 4,5 punt en daarmee is hij een punt los van Roy Kerkhoven, die na ronde 1 nog bovenaan stond. Bas Dudink deed de beste zaken in groep B en klom op naar plaats 3.

Doordat de tweede ronde samen viel met de tienkampen van Tata waren nog al wat spelers aan het uitrusten van een lange partij in Wijk aan Zee. Het aantal aanwezigen van 24 had daardoor wel het voordeel dat er precies vier zestallen konden worden gevormd en dat er niet met byes hoefde te worden gewerkt.

Groep A bestond uit de hoogst geklasseerde spelers na ronde 1, en hier stonden enkele namen tussen die bekend zijn van hun vaardigheden met het hogere tempo. De andere namen, die vooral in deze groep verwacht konden worden vanwege hun rating, deden het over het algemeen beter. Tom Balla won de groep afgetekend met 4½. Roy Kerkhoven werd tweede op 1½ punt achterstand. Roy heeft het in gewone partijen nog wel eens te kwaad met de klok, maar in de rapid competitie is daar nog niet veel van te merken. De vluggeraars kunnen misschien in de derde ronde nog een ticket voor de eerste finalegroep afdwingen.

Groep B had misschien wel de hoogste gemiddelde rating. Hier liet iedereen steekjes vallen maar pakte ook elke speler tenminste een maal een vol punt. Toen de rookwolken waren opgetrokken had Bas Dudink met 4 punten de beste zaken gedaan. Ton Wessels eindigde tweede met 3.

In de C groep deed Robbert van Dijkhuizen uitstekende zaken. Hij liet alleen een halfje liggen tegen Ben Zuurveld en maakt een reuzensprong in de ranglijst. Ben zette een matig optreden in de eerste ronde recht zette met 3½ punt en een prima tweede plek.

In groep D toonde Jan Kuin zich de sterkste. Hij liet alleen een halfje liggen tegen Jan Schagen. Deze Jan werd tweede met 4, want Gerard Dudink hield de voormalig Caïssa secretaris ook op remise. Je kon in deze groep beter geen "Jan" roepen, want dan keken er drie spelers op.

Over 5 weken, op 25 februari, is de laatste voorronde. Enkele spelers, die vandaag afwezig waren, hebben dan ook nog prima vooruitzichten op een hoge eindklassering.

De stand.