BREAKING NEWS: HET EERSTE IS KAMPIOEN

Caïssa-Eenhoorn heeft vanmiddag in de slotronde van de landelijke competitie het kampioenschap van de tweede klasse B behaald. De uitwedstrijd tegen AAS werd met 3½-4½ gewonnen. Ons eerste bondsteam keert daarmee terug naar de op een na hoogste schaakklasse van Nederland.

Het duel vond plaats in dorpshuis ’t Podium in Kudelstaart. Met een punt meer dan concurrent De Wijker Toren begon Caïssa-Eenhoorn tegen de Alternatieve Aalsmeerse Schaakvereniging. Ook in de wetenschap dat 4-4 wel eens te kort zou kunnen zijn, daar de Beverwijkers een makkelijker tegenstander hadden. Dat bleek. De Wijker Toren won met 5½-2½ van oud-landskampioen HSG en zou bij een gelijkspel van de Hoornse ploeg de titel hebben opgeëist.

Kopman Daan Zult zorgde voor een vlotte voorsprong, maar tot het eind van de middag bleef het spannend. Bij 2-4 bracht Gilbert Vrancken met zijn remise het beslissende halve punt binnen.

Fraai is de degelijke score. In het eerste deel van de competitie speelde het achttal van teamleider Jerrel Thakoerdien tweemaal gelijk en won drie keer met kleine cijfers. Na de vijfde ronde leek het kampioenschap wat verder weg, toen de Beverwijkse concurrent twee punten meer en bovendien meer bordpunten had. Met een sterke eindsprint – vier overwinningen op rij – sloeg Caïssa-Eenhoorn alsnog toe.

De acht vaste krachten van de kampioensploeg zijn Peter Doggers, Arne Moll, Martijn Monteban, Jerrel Thakoerdien, Henk-Jan Visser, Gilbert Vrancken, Arlette van Weersel en Daan Zult. Ze leverden een geweldige teamprestatie. In de ene wedstrijd zorgde de ene speler (speelster) voor een belangrijke partijzege, in de andere wedstrijd een ploeggenoot. De individuele scores liggen met zes (uit negen) voor de hoogste en drieënhalf punt (uit acht partijen) voor de laagste dan ook niet ver uit elkaar. Knap is voorts dat de invallers Tom Balla, Ron Deen, Jeroen Edeling en Ardjan Langedijk samen vijfenhalve bordpunt verzamelden. De sterkte in de breedte en het hoge niveau, met weinig onderling verschil, zou je het handelsmerk van het team kunnen noemen.

Alle uitslagen op een rijtje:

Eerste ronde: Laurierboom-Gambiet – Caïssa-Eenhoorn 4-4

Tweede ronde: Caïssa-Eenhoorn – HSG 5-3

Derde ronde: Kennemer Combinatie 2 – Caïssa-Eenhoorn 3-5

Vierde ronde: Caïssa-Eenhoorn – Groninger Combinatie 3 4½-3½

Vijfde ronde: Caïssa 2 – Caïssa-Eenhoorn 4-4

Zesde ronde: Caïssa-Eenhoorn – Zukertort Amstelveen 2 5½-2½

Zevende ronde: Westlandse Schaakcombinatie – Caïssa-Eenhoorn 2½-5½

Achtste ronde: Caïssa-Eenhoorn – De Wijker Toren 4½-3½

Negende ronde: AAS – Caïssa-Eenhoorn 3½-4½

4 thoughts on “BREAKING NEWS: HET EERSTE IS KAMPIOEN

  1. Mooi verslag, Co. Ik ben inderdaad benieuwd naar de foto’s. Het was een spannend seizoen, maar laten we vooral niet vergeten onze eigenlijke teamleider Tom Balla te bedanken voor dit prachtige kampioenschap!

  2. Van harte gefeliciteerd! Heel goed nieuws want jullie horen zeker in de eerste klasse thuis!

Reacties zijn gesloten.