Jan Haijer

Ons heeft het bericht bereikt dat zaterdagochtend Jan Haijer is overleden. Hij zou deze maand 92 zijn geworden.

Met Jan Haijer verliezen we een bijzonder clubgenoot. Hij was niet alleen tot het eind een sterk schaker; hij bleef ook altijd goed op de hoogte van de theorie en scherp in de analyse. Zijn lange leven was altijd gevuld met schaken. Eerst vele jaren bij Staunton en toen vele decennia in Hoorn. Daarnaast was hij een begenadigd schrijver en kon hij prachtig vertellen.

Hij bleef tot een maand geleden schaken. Voor de laatste ronde van de competitie meldde zijn vrouw Sientje hem af, omdat hij een tia had gehad. Daarna ging het snel bergaf met Jan. Een beroerte volgde en Jan belandde in het ziekenhuis. Hij mocht niet meer herstellen.

Wij wensen Sientje en zijn overige familie alle sterkte toe in de verwerking van dit verlies.

1 thought on “Jan Haijer

  1. Jan was de persoonlijking een bijzonder aspect van het schaken. Leeftijd speelt nauwelijks een rol. Zelfs op hoge leeftijd was Jan zeer creatief en gevaarlijk! Ik zal nog regelmatig met een glimlach aan hem denken.

Reacties zijn gesloten.