1e Week in De Kreek

Rond de klok van half acht heeft Bert Spil de koffiekannen ontdekt. Bert is de eerst aanwezige op de avond van de jaarvergadering en inspecteert met voorzitter Fred Avis en schrijver dezes de theaterzaal. De 1e Week in de Kreek is begonnen.

Een aantal tafels staat in de lengterichting opgesteld. De eerste drie kopjes zijn vol geschonken en voorzichtig drinkend kijken we hoe we het moeten aanpakken. Eenvoud siert de mens: we laten gewoon alles staan. Alleen aan de kop, vlak bij het podium, worden twee tafels dwars gezet. Daarachter mogen de bestuursleden plaatsnemen.

Langzaam druppelen clubgenoten binnen. De opkomst valt licht tegen: 29 man, het zevenhoofdige bestuur niet meegeteld. Toch jammer, want er wordt weer geschiedenis geschreven. Voor het eerst vergadert Caïssa-Eenhoorn in de multifunctionele accommodatie De Kreek. Drie leden, uit IJhorst (gemeente Staphorst), Heemstede en Amsterdam, hebben flink wat kilometers moeten rijden om deze historische jaarvergadering in Zwaag bij te wonen.

De zestien punten tellende agenda belooft weinig vuurwerk. Er zijn veel vaste zaken om af te handelen. Twee bestuursleden treden af. Bas Dudink en secretaris Sander Bischoff krijgen in respectievelijk Robbert van Dijkhuizen en Sernin van de Krol hun opvolgers. Sernin heeft afgelopen zondag verjaardagskaarsjes mogen uitblazen; door de komst van de twee nieuwe bestuursleden daalt de gemiddelde leeftijd naar 43 jaar.

Er wordt veel gesproken, maar het opvallendste en tevens interessantste is dat verschillende clubgenoten iets voor de vereniging willen doen. We nemen afscheid van competitieleider Hans de Vries die een compliment verdient – en krijgt – voor de wijze waarop hij de functie waarnam. Het bestuur heeft geworsteld met de vraag hoe zijn werkzaamheden dit seizoen in te vullen en denkt te kiezen voor een CBT-oplossing: Competitieleider Bij Toerbeurt. Maar dan staat Dirk Lont op en geeft aan de taken van Hans te willen overnemen. Wel onder de voorwaarde dat de leden meewerken in de vorm van tijdig afmelden en tijdig aanwezig zijn en dat op de dinsdagse clubavond het indelen niet al te moeizaam verloopt. Kom op clubgenoten, toon de ware schakersinborst.

Frank Tieken vindt, terecht, dat de vereniging meer aan ledenwerving moet doen. We zitten op een nieuwe (ook letterlijk; niet alleen in de betekenis van andere) locatie, in een nieuwe wijk. Kortom: nieuwe kansen. Het idee leeft om in Bangert en Oosterpolder folders rond te brengen en Frank wil dat voor zijn rekening nemen, al lijkt het erop dat hij meteen de hele gemeente rond gaat. Hij heeft toch niet zijn rolstoel opgevoerd?

En wat doen we met beginnende schakers die zich straks massaal aanmelden? Ronald Ritsema, winnaar van de laatste drie clubtitels, biedt aan om hen op de clubavond les te geven.

We hebben nog geen zet gedaan, maar de eerste tekenen van een opgebloeid verenigingsleven zijn zichtbaar.

1 thought on “1e Week in De Kreek

  1. Ik ben het ermee eens dat het eerste verblijf in Kreek goede vooruitzichten
    Hebben meegebracht. Groeten Frans B.

Reacties zijn gesloten.