Een nieuw seizoen interne, de wijzigingen.

Vanaf twee september komen de borden elke dinsdag weer uit de kast voor een nieuw seizoen interne competitie, en andere activiteiten. In de ALV is besloten tot enkele wijzigingen.

Het competitiereglement is op enkele punten aangepast:

  • De speellocatie is veranderd naar De Kreek (artikel 3.1)
  • Artikel 7.5 is toegevoegd. Dit is een technische wijziging ten behoeve van door de vlag jagen, die nodig is door het nieuwe FIDE reglement. Door dit artikel blijft in de interne alles bij het oude.
  • Artikel 11.1 is aangepast. Dit behelst vooral valsspelen met behulp van elektronische apparatuur. Het komt er op neer dat het gebruik van deze apparatuur (waaronder telefoons) niet toegestaan is tijdens de partij.
  • De vorig jaar ingestelde regel om in te delen met een beperkt ratingverschil is het begin van de competitie is vervallen. Het voldeed niet. Daardoor is artikel 5.10 vervallen en is 5.11 opgeschoven naar 5.10

Dirk Lont heeft zich aangeboden als nieuwe indeler ter vervanging van Hans de Vries. De afmelding via het web, die aanvankelijk was gepland, kan hierdoor de ijskast in.

De schoonheidsprijs wordt in ere hersteld als de Jan Haijer trofee. Co Buysman gaat zich bezighouden met het vaststellen van een commissie.

De rapidcompetitie blijft bestaan, zij het dat de manier van indelen een beetje verandert. Daarnaast wordt een bekercompetitie ingevoerd.

De resultaten uit de interne blijven worden doorgegeven aan de KNSB. Rapportage geschiedt aan het eind van elk kwartaal.