Over en uit voor het derde

Het is jammer, maar het is niet anders. Met 7 man lukte het Caïssa-Eenhoorn 3 niet om het laatste kansje op behoud in de promotieklasse aan te pakken en is nu definitief gedegradeerd. In Alkmaar bleek De Waagtoren 3 te sterk en won met 6-2 van het verzwakte derde.

Een heel geschuif her en der nog de afgelopen week om de eerste twee teams vol bemand te krijgen. Door veel afzeggingen lukte dit ternauwernood. Het derde kreeg hier wel onder te lijden, ook omdat een aantal vast teamspelers ontbraken. Ondanks alles leek het er wel op dat er net aan 8 man aan de start konden verschijnen in het Gulden Vlies. Het noodlot sloeg echter toe waardoor invaller Bas van den Berg ’s morgens af moest zeggen vanwege privéomstandigheden. Jammer, maar dat gaat voor natuurlijk!

Enfin, met 7 man probeerde we er uiteraard het beste uit te halen. Tenslotte kun je nog steeds met 7-1 winnen! Na ruim een uur zag het er eigenlijk ook allemaal prima uit. Bijna alle borden hadden flinke tijdvoorsprong en de stellingen zagen er niet verkeerd uit. Een stunt in de maak?

Even later ging het toch erg snel mis en kon een stunt worden vergeten. Hans de Vries en Abel en Erik Romkes blunderde namelijk op cruciale momenten in toch wel redelijke stellingen. Vanwege het gratis punt aan bord 2 voor de Waagtoren dus al een 4-0 achterstand..

Johan Paul Hendriks speelde prima, maar kon het voordeel in het eindspel niet uitbuiten en berustte vervolgens in remise. Daardoor is hij gelukkig zelf wel eindelijk van de 0 af in de promotieklasse. Ook Arend Stapel speelde remise na een mooi eindspel en houdt keurig zijn 50% score vast in de promotieklasse.

Invaller Robbert van Dijkhuizen kon met een pion meer naar een eindspel met gelijke lopers toewerken dat makkelijk kon worden gewonnen na wat hulp van de tegenstander. Uiteindelijk het enigste volle punt!

Andere invaller Sernin van de Krol bood lang prima tegenstand, maar moest toch het hoofd buigen in een toreneindspel met aan beide kanten een pion die op promoveren stond.

Een 6-2 nederlaag. Zonde, maar ja, wat wil je met een verzwakt team. Niet echt het jaar van het derde dus, want er waren zeker kansen op meer. Het lukte steeds net niet in een aantal wedstrijden.. Degradatie is hierdoor dan ook niet meer te voorkomen. Op 25 april kunnen we in de laatste ronde vrijuit spelen tegen Aalsmeer en vanaf volgend seizoen weer beginnen in de eerste klasse.

Op zaterdag 25 april wordt het overigens lekker druk in De Kreek, want naast de thuiswedstrijden van de eerste twee teams wordt de gezamenlijke slotronde gehouden in De Kreek. Komt dat zeker zien vanaf 13:00 uur. Genoeg partijen om waarschijnlijk de vingers bij af te likken!

11-04-2015 De Waagtoren 3  - Caïssa-Eenhoorn 3 6 - 2
1 Leonard Haakman  1872  - Abel Romkes  1918 1-0
2 Jan Poland  1818  - 1-0 R
3 Ruud Niewenhuis  1817  - Arend Stapel  1760 ½-½
4 Alex Albrecht  1814  - Erik Romkes  1707 1-0
5 David Baanstra  1778  - Hans de Vries  1772 1-0
6 Albert van der Meiden  1791  - Sernin van de Krol  1572 1-0
7 Leendert Hartgers  1828  - Robbert van Dijkhuizen  1545 0-1
8 Gerrit Lemmen  1825  - Johan Paul Hendriks  1763 ½-½
 1817  1719

 

1 thought on “Over en uit voor het derde

  1. Ik snap heel goed dat jullie moeite hadden om bord 2 te vullen maar desondanks is die 0 toch wel een dikke schande. Altijd die vervelende afzeggerts! Nouja, volgende keer beter!

Reacties zijn gesloten.