Prijzen pakken in Sint Pancras

Afgelopen zondag namen acht kinderen van Caïssa-Eenhoorn deel aan de GP Alkmaar die werd gehouden in Sint Pancras. Dat waren er al drie meer dan de vorige twee keer dat wij op pad gingen. Sinds dit seizoen organiseren wij het naar individuele jeugdtoernooien gaan als een club. En we hopen dat uiteindelijk meer dan twee derde mee zal gaan. Bij de Grand Prix jeugdtoernooien kan je ook punten verzamelen voor een algemeen klassement per leeftijdscategorie en dus een extra prijs winnen aan het eind van het GP seizoen.

Door oud- en nieuwjaar was het lastig om alles te regelen maar op zondagmorgen gingen wij compleet op weg richting Alkmaar. Ruim op tijd waren wij aanwezig. Vlak achter de deuren stonden de tafels om je in te schrijven. Enkele kinderen, niet die van ons, hadden dat niet in de gaten en moesten worden teruggefloten toen ze er voorbij probeerden te lopen. Het was volle bak maar door ziekte waren waren enkele groepen helaas niet compleet.

De organisatie was heel professioneel. Van te voren kregen alle tafelleiders instructies gemaild. En ook vlak voordat het toernooi zou beginnen was er een instructiegesprek. De uitslagen werden elke ronde verwerkt en geüpload. Na de laatste ronde werden alle uitslagen nogmaals gecontroleerd. Ook de prijsuitreiking verliep vlotjes doordat men zo slim was om eerst alle derde prijswinnaars naar voren te roepen en de groepsleiders de prijzen uit te laten reiken. En vervolgens de tweede en als laatste de eerste prijswinnaars. Er was ook een prijsvraag. Of eigenlijk een aantal verschillende. Het hing er vanaf in welke groep je zat welke vraag je kreeg. Bij de onderste groepen moest je zes dubbelaanvallen vinden tussen koning en hout. In de groep die ik mocht leiden was er één jongeman die erg zijn best deed maar slecht een half puntje pakte. En dat halfje was doordat hij pat werd gezet. Slaan was voor hem iets moeilijks en als jij niet slaat dan doet je tegenstander dat wel. Hij vroeg mij hulp bij het invullen van de prijsvraag en met enkele hulpvragen wist hij alle zes antwoorden te vinden en goed in te vullen. En wat bleek? Hij werd geloot en mocht een Donald Duck boek uitkiezen. Toch nog in de prijzen gevallen!

Maar nu naar onze helden. In groep vier werd David Verweij eerste met vijf punten. Dat had hij niet van te voren verwacht en had zichzelf dus positief verrast. In groep zes had Joey Dirks twee en een half punt. Ietsje onder wat van hem verwacht mocht worden. Maar in ieder geval niet laatste. In groep zeven werd Aranka Verweij tweede met vijf punten na een moeizame start. Zij heeft de juiste mentaliteit. Als het even niet gaat dan de schouders er onder en er voor gaan. In groep acht had Lucas Dekker twee en een half punt. Hij was dit toernooi veel hoger ingedeeld omdat hij de vorige keer zijn groep won met zeven uit zeven. En dan krijg je het volgende toernooi veel betere tegenstanders. In groep negen legde Cung Dan Nguyen beslag op de tweede plaats met vijf punten. En viel dus alweer in de prijzen. In groep elf had Tycho Heckman een moeilijke dag. Door te winnen van de hekkensluiter wist hij te voorkomen dat hij laatste werd. De volgende keer zal het gemakkelijker zijn omdat hij dan lager zal worden ingedeeld. In groep dertien werd Cung Bass Nguyen derde. Dus net als bij de familie Verweij wonnen ook hier alle familieleden een prijs. In groep zestien werd Kevin de Rooij tweede nadat hij, na een kleine inzinking, de koploper in de laatste ronde wist te verslaan. Het was zijn eerste toernooi en een prijs winnen; dat smaakt naar meer! We wisten dus in totaal vijf prijzen te winnen. Een eerste, drie tweede en een derde prijs. Een prachtig resultaat!

Het volgende GP toernooi is in Santpoort op 24 januari. Hopelijk doen er weer meer kinderen mee zodat er nog meer prijzen gewonnen kunnen worden!

De uitslagen van het laatste Grand Prix toernooi.
De Grand Prix stand.