CE2: klaar voor een kampioenschap?

Het ratingverschil tussen CE2 en E.N.O. is groot. Daarom werd het nooit echt een wedstrijd. Met een 7-1 overwinning doen we hele goede zaken. We stijgen naar de tweede plaats en een kampioenschap behoort tot de mogelijkheden. Want Max Euwe kwam niet verder dan 4-4 in Winterswijk.

Met dit soort uitslagen vraag je je af hoe E.N.O. in de KNSB competitie is beland. E.N.O. is vorig jaar kampioen geworden in de promotieklasse van de schaakbond Overijssel. In deze klasse spelen ploegen met een gemiddelde rating van rond de 1800 ELO. Dan is het verschil met de KNSB wel heel erg groot. En dan is 3B nog veruit de zwakste poule. Is directe promotie vanuit de Overijsselse schaakbond dan nog te rechtvaardigen?

Een van de eerste overwinningen kwam van Abel. Zijn tegenstander greep al snel mis. Lang rocheren is wellicht niet het meest handig. Abel laat zien waarom.

Ronald was ook lekker snel klaar want zijn tegenstander blitz-te zich in no-time naar een verloren stelling.

Arjon had per ongeluk de verkeerde trein genomen waardoor het team een half uur voor aanvang compleet was. Arjon komt gewoonlijk iets te laat binnen. Niet dat het iets uitmaakt hij won weer overtuigend. Met 4 uit 4 is Arjon hard op weg naar een Ardjannetje. Ardjan scoorde vorig jaar 6/6 maar verloor zijn slotpartij.

Maar veruit het grootste nieuws van Arjon is dat hij op 23 december op Manhattan in het huwelijk is getreden met zijn vriendin Cristina. Van harte gefeliciteerd!!

Arjon (links) wint ook als getrouwd man en Joseph (rechts)

Arjon (links) wint ook als getrouwd man en Joseph (rechts)

In de partij ging er veel fout. Een fun fact is wel dat wit vier maal een stuk terug speelt naar de eerste rij maar daar heel weinig aan had. Het eindigde allemaal als volgt.

Sereyo was niet helemaal gelukkig met zijn opening. En dat is wel terecht denk ik, zijn tegenstander mocht een loper op d4 zetten en die werd vervolgens knap lastig.In deze partij kunnen we nog wel over een sleutelmomentje spreken.

Ook de tegenstander van Alexander speelde heel snel. Matthew Johnson Temisaren dacht pas na toen het al te laat was.

De eerste vijf punten stonden dus al snel op het scorebord maar toen stokte de machine een beetje. Joseph Molenaar speelde op bord 1 tegen de ontketende Etien Alssema. Ook Joseph kon niet winnen van Etien. Het werd remise.

Remise werd het ook bij Nick Manshanden. Hij kon niet winnen van waarschijnlijk de oudste speler in onze klasse.

Tenslotte de partij van Bas tegen Axel Grunnekemeijer. Axel speelt nog niet zo lang en heeft daarom geen hoge rating. Maar na 40 zetten heeft Axel nog geen krimp gegeven. Dus ik moet nog even een eindspelletje spelen. Wit staat inmiddels wel iets beter maar dit is niet voldoende voor de winst. Echter een klein foutje is snel gemaakt. Na 75 zetten was het gedaan en kon het licht worden uitgedaan.

Het einde is nog wel aardig om te laten zien.

We hebben nu 7 punten uit de laatste 4 wedstrijden gehaald en dan ga je eens kijken wat er mogelijk is. De Toren staat op de eerste plaats maar moet nog tegen ons en de nummer 3 (Dr. Max Euwe). Dr. Max Euwe heeft wellicht wel de beste papieren. Weliswaar 1,5 bordpunt achterstand maar relatief het eenvoudigste programma. Nu eerst naar Tata dan zullen we zien waar we eindigen.

12 thoughts on “CE2: klaar voor een kampioenschap?

  1. Raar dat Nick niet kan winnen van oude schakers. In de clubcompetitie heeft hij daar ook last van (zie uitslagen tegen Gerard Groot en Arend Stapel) en onlangs ging het eveneens mis in zijn laatste partij van het snelschaaktoernooi in Westwoud. Maar zonder gekheid: prachtige overwinning van CE 2. Geldt trouwens ook voor CE 1 in Haarlem. Vanmiddag was er een sportcongres in Hoorn en daar heeft de afvaardiging van Caïssa-Eenhoorn wethouder Ben Tap op de hoogte gebrachte van beide prestaties. Als alles meezit, komt hij op zaterdag 13 februari kijken bij de thuiswedstrijden van CE 1 en CE 2. Het jaar is zo mooi begonnen.

  2. Gefeliciteerd mannen, dat jullie Nijverdal hebben weten te bereiken en weer veilig terug zijn gekeerd. En ook met de ruime overwinning. En natuurlijk Arjon met zijn verrassende (voor de outsiders) huwelijk op Manhattan! Ook logistiek een knappe prestatie waarbij het op tijd aankomen in Nijverdal verbleekt.

  3. De tegenstander van Nick was wel echt op leeftijd, hij had na de partij mooie verhalen over correspondentieschaak met – en openingsadvies van Max Euwe!

Reacties zijn gesloten.