Jeugdteam kampioen

Caïssa-Eenhoorn heeft zich verzekerd van de titel in de klasse D van de viertallencompetitie van de NHSB. KTV was de enige ploeg die het jeugdviertal van het kampioenschap kon afhouden, maar de Enkhuizers verloren donderdagavond van De Groene Zes.

Met vier gewonnen wedstrijden en een score van honderd procent staat Caïssa-Eenhoorn met een grote voorsprong bovenaan. KTV en Degoschalm hebben vijf punten achterstand, De Groene Zes staat daar weer een puntje achter. Onze viertallenploeg speelt nog in wijkcentrum Kersenboogerd tegen De Groene Zes en KTV.

De Noordhollandse Schaakbond heeft dit seizoen voor het eerst een viertallencompetitie die de plaats inneemt van de oude vierde klasse. Promotie is overigens niet mogelijk. Robin Duson, Klaas Jan Koedijk, Martijn de Wit, Niels Appelman, Rowan Louter en Wouter Booij vormen de ploeg, terwijl Nick Manshanden eenmaal invaller was.

Caïssa-Eenhoorn is overigens niet de eerste kampioen van de NHSB, dat is ZSC-Saende. De Zaandammers zijn evenwel ingedeeld in de klasse G en spelen tegen vijf tegenstanders uit of thuis. Hun competitie duurt iets korter. Het neemt niet weg dat onze jeugdige kampioenen het uitstekend doen in hun eerste seizoen tegen seniorenteams.