CE2 wint in Hoogeveen

De zevende ronde vindt plaats in Hoogeveen voor sommige de thuiswedstrijd van het jaar. 🙂 De speelzaal was uitermate goed bereikbaar en bood zeer veel ruimte voor 16 aanwezige schakers. In het welkomstwoord werd alvast voor uit geblikt naar het volgende seizoen, dan ontmoeten we elkaar in Hoorn. Echter dat is wat voorbarig want Hoogeveen moet zich nog wel handhaven. 2-6 is de uitslag geworden waarmee langer verblijf in de KNSB competitie er voor Hoogeveen niet gemakkelijker op geworden is.

foto met dank aan Hoogeveen

De wedstrijd is zojuist begonnen.

Bord 1 Joseph: Gelukkig won hij weer eens. Eerst het loperpaar met aangetaste koningsstelling tegen twee paarden en later liet hij zien hoe de dame twee torens de baas was. Helaas geen partij fragment.

Bord 2 Sernin: Op welk bord hij ook zou aanschuiven, het rating verschil zou aanzienlijk zijn, een hoog bord lag daarom voor de hand. Sernin redde het niet maar toch alle lof.

Bord 3 Ronald: Had de zwaarste kluif en werd aanvankelijk overspeeld. Als zijn tegenstander besluit op f2 in te slaan, ziet Ronald zijn kans schoon en dwingt remise af.

Bord 4 Arjon; Als Arjon mee doet dan winnen we. Dat komt niet in de laatste plaats door Arjon zelf. Hij heeft nog steeds 100% en daarmee nog steeds op weg naar een Ardjannetje. (6 overwinningen op rij)

Bord 5: Bas: Hier was sprake van een gelijk opgaande strijd. Zwart was duidelijk op bekend terrein maar wit is net iets handiger in tijdnood.

Bord 6 Abel: Zwart heeft steeds meer ruimte maar niet meer dan dat. Als wit de dekking van de damevleugel opgeeft, pikt Abel twee pionnetjes op en wint de partij.

Bord 7 Nick: Hij speelt heel aardig en is uit op een plekje aan een hoger bord! Het torenoffer is slechts schijn en beslist de partij op mooie wijze.

Bord 8 Fred: zag wat zijn tegenstander niet zag, een opgelegde kans om de partij te beslissen. Dit werd gemist en de partij verzandde vervolgens in remise.

Toch nog maar eens een blik op het scorebord werpen. We zijn gestegen naar een tweede plek en volgen de koploper, Max Euwe 3, op de voet. Als Max Euwe zijn partijtjes netjes wint, zullen zij ook het kampioenschap binnenslepen.

 

3 thoughts on “CE2 wint in Hoogeveen

  • Nee hoor, maar ik ben heb weinig van de 6e ronde partijen gezien. Dan is het lastig daar een verhaaltje van te maken.

   • Duidelijk verhaal.
    Heb het verslag van de tegenstander inmiddels gelezen.
    Jammer dat daar dan weer geen partij fragmenten in zitten.
    Succes, het gaat hopelijk nog spannend worden om de titel.

Reacties zijn gesloten.