EK nadert met rasse schreden

Het Europees jeugdkampioenschap, met onze nationaal kampioene Robin Duson, komt eraan. Op de website van de organisatie staat inmiddels de deelnemerslijst van de meisjes tot en met 16 jaar en daarin bezet Robin de 31e plaats; in een veld van 72 deelneemsters. De eerste ronde is op dinsdag 5 september.

Belangstelling voor een partij van Robin Duson. Dat zal in de eerste helft van september vast ook het geval zijn, als onze Nederlands kampioene aan het EK meedoet.

Belangstelling voor een partij van Robin Duson. Dat zal in de eerste helft van september vast ook het geval zijn, als onze Nederlands kampioene aan het EK meedoet.

Titelverdedigster Fiona Sieber is niet van de partij, maar de Duitse WFM-speelster (rating 2277) is wel actief in de Roemeense kustplaats Mamaia. Bij de meisjes tot en met 18 jaar heeft ze de op twee na hoogste rating. Favoriete in die categorie is de Spaanse FM-speelster Marta Garcia Martin (rating 2411) die een jaar geleden in Praag bij de meisjes tot en met 16 jaar zilver veroverde.

In Robins groep ontbreekt ook de nummer 3 van 2016, de Griekse Stavroula Tsolakidou. Het betekent niet dat het voor haar in het Expozitional Center gemakkelijker is geworden. De top 3 van de plaatsingslijst voor het komende EK ziet er als volgt uit:
1. Olga Badelka (Wit-Rusland)................2335
2. Jana Schneider (Duitsland, FM)..........2275
3. Aleksandra Maltsevskaya (Rusland)...2271

De als 24e geplaatste Armeense Arpine Grigoryan is met haar 2011 de laagste speelster met een rating boven de 2000. Maar Robin (haar rating is 1943) heeft de laatste maanden veel tegenstand van dat niveau gehad, dus onvoorbereid is ze niet. Ik hoop vooral dat Robin geniet van haar EK-debuut en dat ze veel interessante partijen speelt. En, oké, een mooie puntenscore mag er ook wel bij.

Uit Schaakmagazine augustus 2017.

Uit Schaakmagazine augustus 2017.

Uit het Dagblad voor West-Friesland van maandag 21 augustus 2017.

Uit het Dagblad voor West-Friesland van maandag 21 augustus 2017.

 

1 thought on “EK nadert met rasse schreden

Reacties zijn gesloten.