Openingsavond met gongschaken

De openingsavond van het seizoen 2017-2018 staat in het teken van gongschaken. Komende dinsdag begint Caïssa-Eenhoorn het clubseizoen met een inloopavond, waarop ook niet-leden van harte welkom zijn. Gedurende drie uur zal in de speelzaal van De Kreek het intrigerende geluid van de gongslag vele malen te horen zijn.

Iedereen speelt drie partijen, om 20.30 uur, 21.30 en 22.30 uur. De gongslagman geeft elke vijftien seconden een tik, met de toevoeging ‘wit’ of ‘zwart’, al naar gelang wie aan zet is. Spelers moeten dan meteen een zet doen, niet eerder en niet later. Vroeger was het een heel populaire schaakvorm en talrijke verenigingen hadden een- of tweemaal per seizoen een gongschaakwedstrijd. Na de jaren zestig is het uit de mode geraakt. Bij de viering van het 90-jarig bestaan van Caïssa was gongschaak een van de zeven onderdelen.

Aanvang komende dinsdag 20.00 uur. De inloopavond is tevens bedoeld om niet-leden te laten kennismaken met schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn. Multifunctionele accommodatie De Kreek staat in de wijk Bangert en Oosterpolder.