Handtekening Robin Duson voor sportwethouder

De Hoornse sportwethouder Kholoud al Mobayed is in één klap de handtekeningen van zeven Nederlandse kampioenen rijker. Namens de gemeente huldigde zij gisteren in Hoorn wonende sporttalenten die afgelopen seizoen de nationale titel hebben veroverd. Om meteen daarna bij iedereen langs te gaan om naar een handtekening te vragen. Ook van onze clubgenote Robin Duson kreeg zij een krabbel.

Robin Duson zet haar handtekening voor de Hoornse sportwethouder Kholoud al Mobayed. Naast haar zit skeelerkampioene Ramona Westerhuis.

Hoornse topprestaties worden door de gemeente ieder jaar gewaardeerd in de raadszaal. Sporters met een Nederlandse titel op zak krijgen een uitnodiging en ontvangen een sportpenning (voor kampioenen vanaf 18 jaar) of een oorkonde (voor jongeren). Een jaar geleden sprak Ben Tap Robin Duson toe, maar in het nieuwe gemeentebestuur heeft hij een andere portefeuille. Sinds een maand is Kholoud al Mobayed sportwethouder van Hoorn en een aardig detail is dat zij gistermiddag aan de andere kant van de microfoon stond. Twee dagen eerder werd aan haar een koninklijke onderscheiding uitgereikt vanwege haar verdiensten als raadslid. Met mede-raadsleden Marjon van der Ven en Simon Broersma werd Kholoud al Mobayed benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Nu mocht zij zelf een mooi teken van waardering uitreiken.

De wethouder stelde in haar welkomstwoord dat zij trots en jaloers is op het sporttalent dat tegenover haar zat. ,,Top wat jullie hebben gedaan om deze prestaties te bereiken.’’ Ze vroeg tevens om applaus voor de moeders en vaders, coaches, trainers en supporters. ,,Want ik ben zelf moeder van drie kinderen en weet ondertussen wat het is om sporters in huis te hebben. Je troost ze als ze verloren hebben en je juicht mee als ze hebben gewonnen.’’

Met Robin had de Hoornse wethouder het over het geringe aantal vrouwen en meisjes dat schaakt. Maar er zit vooruitgang in en dat werd door onze inmiddels drievoudig landskampioene bij de jeugd onderstreept.

Robin werd als vierde naar voren geroepen, na Yara Hamerling (tennis), Tessa Takken (zwemmen) en Finn Achthoven (badminton). Ook Ramona Westerhuis (skeeleren), Bart Fikke (turnen) en Megan Hollander (badminton) kregen een oorkonde of sportpenning alsmede een jeugdtennisteam van de vereniging Juliana (Yara Hamerling, Evelina Teeuwen, Nina Kwakman, Adi Causevic en Nathaniël Apawti). En als verschillende van deze talenten in de toekomst internationale toppers zijn geworden, heeft Kholoud al Mobayed een handtekening.

Op de eerste rij in de raadszaal luisteren de zeven Hoornse landskampioenen (met rechts Robin Duson) en enkele spelers van het Juliana-tennisteam naar het welkomstwoord.

Wethouder Kholoud al Mobayed heeft Robin Duson naar voren gevraagd en maakt een praatje met de dit jaar tweevoudig Nederlands schaakkampioene.

Robin Duson wordt gefeliciteerd door sportwethouder Kholoud al Mobayed, terwijl Theo Groot (fotograaf van het Dagblad voor West-Friesland) de huldiging vereeuwigt.

Robin Duson met haar oorkonde, waarop staat dat ze dit jaar twee nationale titels heeft veroverd.

En wat later krijgt ze uit handen van de Hoornse sportwethouder ook de traditionele handdoek.

Alle Hoornse landskampioenen stellen zich op voor het fotomoment van de media, maar wethouder Kholoud al Mobayed kijkt vooral naar de fotograaf van Caïssa-Eenhoorn.

De groepsfoto van alle Hoornse sporttalenten die afgelopen seizoen een nationale titel hebben gewonnen. Robin Duson staat links naast wethouder Kholoud al Mobayed.