Robin Duson terug van WK

Robin Duson is terug in Nederland en terug bij Caïssa-Eenhoorn. In de laatste anderhalve week van oktober nam ze deel aan het wereldkampioenschap voor meisjes tot en met 16 jaar dat in Griekenland werd gehouden. De Nederlands kampioene eindigde in het klassement van negentig speelsters als 44e.

Robin Duson met de 'Ter herinnering aan..., de chocola en het kaartspel.

Er werd geschaakt in de toeristenplaats Porto Carras dat ten zuidoosten van Thessaloniki ligt. Voor drie leeftijdscategorieën (jeugd en meisjes) stonden elf ronden op het programma, waarin Robin een score van 5½ punt behaalde. In de bijna 100-jarige historie van Caïssa-Eenhoorn is ze de eerste die op een wereldkampioenschap heeft gespeeld. Haar tegenstandsters kwamen uit Kirgizië, Peru, Wit-Rusland, Kazachstan, Letland, Verenigde Staten, Canada, Sri Lanka, Ierland, Rusland en Slowakije. Een paar landen hadden meer dan één deelneemster, waardoor onze clubgenote in een breed internationaal veld verbleef.

Caïssa-Eenhoorn-voorzitter Co Buysman had de FIDE-webside bekeken en zag dat Robin Duson bij de meisjes tot en met 16 jaar wereldwijd op de honderdste plaats staat, in Europa 64e is en in Nederland bovenaan staat. De vereniging zette voor het begin van de negende ronde van de clubcompetitie de Hoornse WK-speelster in het zonnetje. Ze kreeg een oorkonde-achtige ‘Ter herinnering aan…’, een doosje met chocola en het kaartspel van de schaakbond, waarop alle Nederlandse kampioenen van het seizoen 2016-2017 staan. Robin is daarin de harten acht.

Caïssa-Eenhoorn zet via voorzitter Co Buysman WK-deelneemster Robin Duson in het zonnetje.

The King en de Queen (van Caïssa-Eenhoorn).

In de Nederlandse WK-ploeg zaten ook Lucas van Foreest (19e bij de jeugd tot en met 18 jaar), Liam Vrolijk (29e bij de jeugd tot en met 16 jaar) en Siem van Dael (32e bij de jeugd tot en met 14 jaar). Alledrie veroverden 6½ punt.