Kevin de Rooij gedeelde derde op open NK jeugd

Kevin de Rooij is op het open Nederlands jeugdkampioenschap op de gedeelde derde plaats geëindigd. Op basis van de weerstandspunten werd hij zesde.

In sportcentrum ’t Wooldrik in Borne kwam het 13-jarige talent van Caïssa-Eenhoorn (hij is eind deze maand jarig) de afgelopen week tot een score van zes punten uit negen partijen. Kevin was op de 45e editie van het ONJK in de C-categorie als zestiende geplaatst. De concurrentie, met zes deelnemers met een rating boven de 1700, was stevig. Zo zat onze clubgenoot in de tweede ronde tegenover de Duitse favoriet Vincent Klugstedt (rating 1850) die het onstuimige openingsspel van Kevin met rust beantwoordde en in een aantrekkelijke partij op de koningsvleugel een pion won. In een toreneindspel stelde Vincent – met zwart – op die flank de winst veilig.

Dat bleek aan het einde van de rit de enige Hoornse nederlaag te zijn. Kevin boekte viermaal winst en deelde ook viermaal het punt. Gisteren deed hij dat tegen de sterke Kobe Smeets (1666). Na 22 zetten hadden beide spelers een paardeindspel met zes pionnen bereikt. Caïssa-Eenhoorns NK-ganger stond met zwart iets meer in de verdediging, maar na ruil van de laatste stukken hield hij keurig stand.

In een veld van 49 deelnemers werd Liz Manshanden gedeeld 29e. De jongere zus van Nick en Dennis maakte haar debuut op een Nederlands kampioenschap en moest eerst haar draai vinden. In de zesde, zevende (tegen Waagtoren-talent Merijn Hooijmans) en achtste ronde sloeg ze met een supertrio aan punten toe en eindigde zo mooi in de middenmoot.

De C-groep werd gewonnen door de Belgische schaakster Tyani de Rycke (van LSV Chesspirant uit Lokeren) die er met een ‘schoonheidsscore’ van negen uit negen geen twijfel over liet bestaan wie de sterkste was.

3 thoughts on “Kevin de Rooij gedeelde derde op open NK jeugd

    • Leuk om te lezen .t was on se eerste keer .na 2 i weken vacantie .gkngen wij vlakbij borne op een boeren camping staan .fietsen mee .en elke dag op fiets naar t schaak toernooi . S avonds weeri lekker barbequen en spelen .heerljjki weer hadden we .bedankt ronaldi die er elke dag bij bleef en ze stimuleerde .en weer opving na verlies .topper ! Dit was de eerste keer zo.n groot toernooi .maar zeker volgend jaar weer .gr ingrid en liz

Reacties zijn gesloten.