Jan Haijertrofee voor Henk-Jan Visser

Een van de tradities op de jaarvergadering is het uitreiken van de Jan Haijertrofee voor de mooiste partij van het seizoen. Henk-Jan Visser kreeg de prijs uit handen van Caïssa-Eenhoorn-voorzitter Co Buysman die met Peter Holscher en Joseph Molenaar de schoonheidscommissie vormde. Hierbij de analyse van de partij.

Na de Jan Haijertrofee van clubvoorzitter Co Buysman (rechts) te hebben gekregen heeft penningmeester Arend Stapel (midden) bloemen voor Henk-Jan Visser.

Op 6 oktober 2018 werd de tweede ronde van de KNSB-competitie gespeeld. Na een overwinning in en op Wageningen sloeg Caïssa-Eenhoorn in eigen huis hard toe in de streekderby tegen Purmerend: 8-2. In de eerste ronde had DSC met 8½-1½ ASV verslagen, maar verloor zijn tweede wedstrijd. De latere kampioen Groninger Combinatie begon de competitie met een 7½-2½ zege op Philidor 1847 en pakte op de tweede zaterdag anderhalf bordpunt minder dan ons tiental. Daardoor was Caïssa-Eenhoorn na twee ronden koploper van de eerste klasse A.

Henk-Jan (rating 2274) nam het op tegen Nicky Law (2195). Bij een 2½-1½ van de thuisploeg kreeg hij de felicitaties van de Purmerend-speler en bracht de grote triomf op gang.