We zijn weer begonnen

Als de S in de maand is, komt Caïssa-Eenhoorn weer tot leven. September schaakmaand. Een week na de jaarvergadering werd het seizoen gisteren geopend met een avondje hands and brains. Wedstrijdleider Sernin van de Krol kon het prima werkbare aantal van 32 clubgenoten indelen in poules van vier duo’s. Daarover volgt later een verslag.

Het bestuur van Caïssa-Eenhoorn voor het laatst zevenhoofdig. Het gaat terug naar vijf man.

Na een zomerse periode met stukken (deelname aan toernooien) of zonder stukken zaten de leden van Caïssa-Eenhoorn eerst om de tafel. Op de jaarvergadering, traditioneel op de laatste dinsdag van augustus, hoorden ze dat de vereniging een in veel opzichten mooi seizoen 2018-2019 heeft gedraaid. Financieel, sportief en organisatorisch. Penningmeester Arend Stapel hoefde geen rode cijfers te overleggen, individueel en in ploegverband is er goed gepresteerd en Caïssa-Eenhoorn was actief met een breed scala aan evenementen.

De club heeft zelf het Oscar Romero Open Hoorns en JP’s Kroegloperstoernooi en voor de jeugd het Finbotx-jeugdtoernooi. Voor de Noordhollandse Schaakbond organiseert onze vereniging het seniorenkampioenschap, het lenteveteranenkampioenschap en het snelschaakkampioenschap en de NHSB-jeugdkampioenschappen jeugd D, meisjes D, C- en D-teams en de pupillendag. En dan hebben we voor de jeugd ook nog het Westfries kampioenschap, het schoolschaakkampioenschap van Westfriesland en het Jeugdraad Zwaag-toernooi. Komend seizoen komt daar – voor de ouderen – het kroegschaak in de Hoornse binnenstad (eenmaal in de maand op vrijdag in café Chez Dick; de eerste avond is op 4 oktober) bij. Vanwege die lange lijst aan activiteiten werd een beroep gedaan op de leden om mee te helpen in de organisatie.

Het bestuur van Caïssa-Eenhoorn is verkleind van zeven naar vijf man. Joseph Molenaar, inmiddels wonend in Zutphen, stelde zich niet herkiesbaar voor een nieuwe termijn van vier jaar. JP Hendriks was vorig seizoen aftredend en wilde stoppen, maar knoopte er een jaartje aan vast om de club in staat te stellen aan een regel in de statuten – een oneven aantal bestuursleden is noodzakelijk – te voldoen. Beiden hebben veel voor onze vereniging betekend en werden met woorden van voorzitter Co Buysman, bloemen en een waardebon bedankt voor hun jarenlange inzet.

Bloemen waren er ook voor de leden die zich voor de vereniging hebben ingezet. Voorts reikte de preses prijzen uit aan de top van het clubcompetitie (kampioen Gijs Leene en nummer 3 Peter Holscher), de winnaars van de subgroepen (Ton van Dijk, Kevin de Rooij) en mocht Henk-Jan Visser naar voren komen om de Jan Haijertrofee (schoonheidsprijs) in ontvangst te nemen. Een fraai loperoffer en een spectaculair eindspel tegen Nicky Law, in de bondswedstrijd in De Kreek tegen Purmerend, werden door de schoonheidscommissie naar waarde ingeschat.

Voorzitter Co Buysman heeft de prijs uitgereikt aan de nieuwe clubkampioen Gijs Leene.