Geschiedenis schrijven op donderdagmiddagschaakcursus?

Gaan Hoornse vrouwen op 9 januari 2020 geschiedenis schrijven? Op die donderdag begint Caïssa-Eenhoorn in zijn speellocatie De Kreek met een middagschaakcursus voor beginners. Vandaag was op de themadag ‘Train het brein’ in Sportcentrum Hoorn de vrouwelijke belangstelling voor die cursus heel groot en als de meeste komen, zal de gehuurde zaal waarschijnlijk te klein zijn.

Veel vrouwen op de 'Train het brein'-dag bij de kraam van Caïssa-Eenhoorn. Secretaris Ger Roos (midden) geeft informatie over de donderdagmiddagcursus.

Een schaakcursus voor zo’n twintig – of wellicht meer – vrouwen, het zal wereldwijd uniek zijn. Bij de kraam van Caïssa-Eenhoorn liep het bij tijd en wijle storm voor informatie over de cursus. Schaken is niet zo moeilijk als menigeen denkt, je moet vooral weten hoe je de stukken moet verplaatsen. Voor een beginnende schaker zit er een mooi vervolg aan, want zij of hij (ook mannen zijn welkom) kan de kennis in de praktijk testen tijdens een zomerse wandeling in de Hoornse binnenstad. Loop dan even langs bij de bibliotheek aan de Wisselstraat, tussen de Grote Kerk en de Hema, waar in de binnentuin het grootste schaakbord van Hoorn ligt. Onder het genot van koffie, thee of een fruitdrankje kun je in een fraaie en rustieke omgeving met de grote maar lichte stukken de zetten doen. En een praatje maken mag ook.

De donderdagmiddagschaakcursussen van Caïssa-Eenhoorn zijn op 9, 16, 23 en 30 januari, 6, 13, 20 en 27 februari, steeds van 13.30 tot 15.30 uur. Docent is de gediplomeerde schaaktrainer Arend Stapel. Hij geeft les in de Proeverijzaal, op de begane grond.

MFA De Kreek staat aan de Meetketting 1-3, Zwaag (in de wijk Bangert en Oosterpolder). De kosten voor de acht donderdagmiddagen bedragen € 20. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij: penningmeester@caissa-eenhoorn.nl