Sober, soberder,soberst

Dinsdag, 29 September alweer. Ik ontvang een mail van Sernin. We gaan nog soberder schaken, want premier Rutte heeft zich weer wat in laten fluisteren door de "coronadeskundigen". Kan het nog soberder dan? Jawel hoor. Mochten we in de speelzaal al niet meer heen en weer lopen om bij een andere partij te kijken of even een praatje te maken, na afloop kon je gelukkig nog wel nazitten bij de bar. Nou, dat is er nu dus ook niet meer bij. Een schaakpartij begint aardig op eenzame opsluiting te lijken. Straks zitten we waarschijnlijk allemaal met een plastic zak over ons hoofd te schaken. Ik besluit zo laat mogelijk van huis te vertrekken, om mijn leven niet onnodig lang in de waagschaal te stellen. Thuisblijven kan ik niet, ik ben nu eenmaal verslaafd aan het spel. Binnengekomen zie ik dat de tussenwand in de grote zaal weer is dichtgeschoven. Iets wat volgens de mail van de gemeente niet hoeft want de 30 personenregel geldt niet voor sportclubs, maar dit terzijde. Geheel tegen de voorschriften in, loop ik tegen de pijlrichting in, de zaal in. Bij deze versoberde regels is er geen andere mogelijkheid om de zaal te betreden. Ik ga zodadelijk aan mijn soberste partij van dit seizoen beginnen tegen mijn opponent Albert Noordhuis. In de rij achter mij zit Fred Avis te schaken. Wij kijken elkaar aan en ik rek mijn nek even uit alsof ik zijn partij wil bekijken. Hij kan er nog om lachen. Enfin, hier volgt mijn soberste partij van dit seizoen. 1.e4 - e5 2.Lc4 - Lc5 3.Pf3 - Pc6 4.0-0 - Pf6 5.d4 - Pxd4 6.Pxe5 - 0-0 7.Le3 - Pe6 8.Lxe6 - Lxe3 9.Lxf7+ - Txf7 10.Pxf7 - Kxf7 11.fxe3 - Kg7 12.e5 - Pe8 12. Dd5+ - Kh8 14.Tf8++   Geheel volgens de versoberde regels spoed ik mij naar huis.

 

2 thoughts on “Sober, soberder,soberst

  1. Tja Bert,

    Ik zag dat je wilde opstaan om naar mijn partijen te gaan kijken, maar je realiseerde, dat je daarop aangesproken zou kunnen worden. Dat wilde je voorkomen, waarop ik in de lach schoot…

    Ik wilde hetzelfde….

    Bijzondere tijden….

    Nou ja… : we konden snel naar huis…

Reacties zijn gesloten.