Zes wedstrijden voor KNSB-teams van Caïssa-Eenhoorn

De KNSB heeft de voorlopige indelingen voor de competitie bekend gemaakt. Caïssa-Eenhoorn heeft door de gevolgen van het coronavirus twee teams aangemeld en zij spelen elk zes wedstrijden.

Een flink aantal clubgenoten slaat het schaken een seizoen over, waardoor ditmaal twee bondsploegen op de zaterdagmiddag actief zijn. Allebei zitten in een klasse met zes tegenstanders. Ons vlaggeschip heeft weer een plaats in 1A gekregen. Opvallendste aanwezige is BSG (Bussum), de nummer 2 van de afgebroken meesterklassecompetitie. Door het wegvallen van sponsors is het op eigen verzoek gedegradeerd. Caïssa-Eenhoorn treft verder louter bekenden: Paul Keres (Utrecht), Zukertort Amstelveen, HWP (Haarlem), Groninger Combinatie 2 en Max Euwe (Enschede).

Ook Caïssa-Eenhoorn 2 speelt tegen teams die afgelopen seizoen in dezelfde klasse – 3D – zaten. Te weten: Autovakmeester/MACh (Schagen), HWP 2 (Haarlem), Fischer Z (Amsterdam), Caïssa 3 (Amsterdam), De Waagtoren 2 (Alkmaar) en ZSC-Saende 2 (Zaandam).

Het is nog niet bekend waar Caïssa-Eenhoorn zijn thuiswedstrijden heeft. Door het maximum van veertig schakers in de vaste speelzaal leek De Kreek uit beeld, maar nu is besloten om het derde bondsteam niet aan te melden, is een uitwijklocatie niet noodzakelijk. Door de aangescherpte coronamaatregelen wordt het inmiddels ook lastiger (bijvoorbeeld met de catering) om elders te schaken. Waarschijnlijk valt deze week in een bestuursvergadering de beslissing.

Programma:
31 oktober: Caïssa-Eenhoorn – Groninger Combinatie 2 en Caïssa-Eenhoorn 2 – De Waagtoren 2.
21 november: BSG – Caïssa-Eenhoorn en Autovakmeester Schaap/MACh – Caïssa-Eenhoorn 2.
12 december: Caïssa-Eenhoorn – Zukertort Amstelveen en Caïssa-Eenhoorn 2 – Caïssa 3.
9 januari: Caïssa-Eenhoorn – Max Euwe en Caïssa-Eenhoorn 2 – ZSC-Saende 2.
6 februari: Paul Keres – Caïssa-Eenhoorn en Caïssa-Eenhoorn 2 is vrij.
6 maart: Caïssa-Eenhoorn is vrij en Caïssa-Eenhoorn 2 – Fischer Z.
27 maart: HWP – Caïssa-Eenhoorn en HWP 2 – Caïssa-Eenhoorn 2.