Mason Brouwer en Stella Duson geplaatst voor NK jeugd

Mason Brouwer en Stella Duson hebben zich gisteren geplaatst voor het NK jeugd. Beide Caïssa-Eenhoorn-talenten haalden het tijdens het derde online kwalificatietoernooi op het nippertje: via weerstandspunten.

Bij de C-jeugd waren 66 spelers actief. Mason kwam tot vijf punten, met nog vijf deelnemers. Voor die groep van zes – op de gedeelde zevende plaats geëindigd – waren de laatste twee NK-tickets bestemd. Mason en ook Ingo Bello hadden verreweg de meeste weerstandspunten (alleen winnaar Alan Bakija had er meer) en mogen op 1 en 2 mei meedoen aan het Nederlands kampioenschap.

Voor Stella Duson was bij de B-meisjes de weg wat gemakkelijker. In totaal 32 jongens en zeven meisjes speelden een gezamenlijk kwalificatietoernooi. Enkele schaaksters waren al geplaatst, zodat Stella alleen Isafara Gergin onder zich hoefde te houden. Zij verloor onder meer van Stella’s clubgenoot Kevin de Rooij.

Kevin en ook Vladimir Bartels verzamelden met respectievelijk 4½ en 3½ te weinig punten in het zevenrondige toernooi om in aanmerking te komen voor NK-plaatsing. Vladimir versloeg overigens in de vierde ronde Stella.

De pechvogel van de drie zaterdagen is David Verweij die overal net naast greep. Gisteren kwam hij in het dagklassement een halfje te kort en dat gold ook voor het totaalklassement van de drie zaterdagen. Een wrang detail is dat David in het derde kwalificatietoernooi won van Tobias Li-Behn en remise speelde tegen Arthur Maters en Sven Broersma. Die drie gaan wel naar het NK.

 

 

 

 

1 thought on “Mason Brouwer en Stella Duson geplaatst voor NK jeugd

Reacties zijn gesloten.