Geen promotie Paul Keres

Het is Paul Keres niet gelukt promotie naar de meesterklasse te realiseren. Vanmiddag speelde de Utrechtse ploeg met 5-5 gelijk tegen Zuid-Limburg. Door de schrapregel maken de zuidelijke schakers de stap omhoog.

Een week geleden greep Paul Keres 2 naast promotie naar de landelijke eerste klasse door ruim te verliezen van De Waagtoren (Alkmaar). De kans is aanwezig dat het eerste tiental van Paul Keres net als in de afgebroken competitie 2019-2020 wordt ingedeeld bij Caïssa-Eenhoorn. De Utrechters begonnen na twee vooruitgespeelde partijen vanmiddag het beslissingsduel met een 1½-½ voorsprong en daar kwam nog een bordpuntje bij, maar daarna scoorden de Limburgers drie keer. Paul Keres had aan het tiende bord gewonnen en door de 5-5 uitslag werd dat resultaat geschrapt.