Stella en David actief op NK

Stella Duson en David Verweij vertegenwoordigen Caïssa-Eenhoorn op het Nederlands jeugdkampioenschap dat zondag van start gaat en tot en met 7 augustus duurt. Opvallend is dat in het Internationaal Indoor Sportcentrum Almelo liefst veertien deelnemers, inclusief onze twee clubgenoten, zich ook hebben aangemeld voor het Oscar Romero Open Hoorns. Verschillende zijn komende week kanshebbers voor een nationale titel in een van de zes categorieën.

Voor het eerst in twee jaar is er voor de jeugd weer een echt, dus geen online, NK. Stella is actief in de gecombineerde AB-categorie, waar zus Robin in 2018 een geweldige prestatie leverde door beide eindzeges voor zich op te eisen. Voor onze vereniging zijn Manasvita Basa (Almere), Jule Cordes (Amsterdam) en Stella Honkoop (Assendelft) bekende deelneemsters. Zij hebben regelmatig meegedaan aan door Caïssa-Eenhoorn georganiseerde toernooien. Favoriete is onder meer de Duitse Katharina Ricken die sinds kort voor de KNSB uitkomt en lid is van Purmerend.

David is een van de twintig A-spelers: zeventien jongens en de meisjes Kiri Arnold, Machteld van Foreest en Eline Roebers. Er wordt gestreden om de opvolging van Liam Vrolijk (nog regerend Open Hoorns-kampioen), met Onno Elgersma, Jonas Hilwerda, Gilian Honkoop en William Shakhverdian als voornaamste kandidaten. De vier waren een jaar geleden te bewonderen in de Oscar Romeroschool, net als Tobias Li-Behn, David Sonneveld en Christian Torensma. En David Verweij natuurlijk. Het geeft aan dat het Hoornse weekendevenement een aantrekkelijk toernooi is voor de huidige A-jeugdtop.