Caïssa-Eenhoorn bekert verder

Caïssa-Eenhoorn heeft zijn eerste wedstrijd in het KNSB-bekertoernooi gewonnen. Het werd gisteravond in eigen huis 3-1 tegen Magnus Anna Paulowna Combinatie en daardoor zit het winnende viertal bij de laatste acht van poule B.

Op basis van de positie in de landelijke competitie was Caïssa-Eenhoorn in de eerste ronde vrijgeloot. Dat gold ook voor de kersverse tweedeklasser uit Schagen. De thuisploeg kwam op voorsprong door een vlotte overwinning van Henk-Jan Visser. Naast hem nam Peter van den Brink het op tegen Jos Hendriks. Met zwart gaf Peter zijn opponent geen kans om binnen te vallen en werkte zelf toe naar een sterke positie op de open c-lijn. Daarmee zadelde hij wit op met een stelling die moeilijk te verdedigen – en materiaalverlies in aantocht – was.

Daan Zult zorgde voor een 3-0 stand. Tegen Enrico van Egmond dreigde hij gelijktijdig met een paardvork op dame en toren en een dubbele aanval op een paard op b3. De routinier van het Schager team probeerde Daan te verrassen met een torenoffer op f7, maar de noodgreep had geen succes. Misha Dorokhin verspeelde een stuk (tegen twee pionnen) aan Colin Stolwijk die zijn voordeel niet uit handen gaf. De Heerhugowaarder is met 3½ uit vier met Loek van Wely en Warner de Weerd teamtopscorer in de zaterdagcompetitie en werkte toe aan een eindspel van een paard met drie pionnen contra vijf pionnen voor Misha. Hij kreeg een vrijpion op de damevleugel en redde de spreekwoordelijke eer voor Magnus Anna Paulowna Combinatie.