Caïssa-Eenhoorn ingedeeld in spannende eerste klasse A

Hoewel Caïssa-Eenhoorn net als in de vorige bondscompetitie weer vijf uitwedstrijden op het programma heeft staan, zal het aantal reiskilometers lager uitvallen. De eerste klasse A telt vier ploegen uit het NHSB-gebied, terwijl er ook vier net buiten vallen. Wageningen en MSV zijn de verste opponenten, maar het tiental uit Meppel komt deze kant op. Wellicht met oud-Caïssa-Eenhoorn-speler Bas Dudink die afgelopen seizoen deel uitmaakte van het Drentse kampioensteam.

Het lijkt erop dat het een heel spannende strijd gaat worden. Een jaar geleden was Paul Keres de torenhoge favoriet en de Utrechtse formatie onderstreepte dat door alle wedstrijden te winnen. Zukertort Amstelveen promoveerde als sterke nummer 2 eveneens naar de meesterklasse. Hun plaatsen worden ingenomen door Caïssa (Amsterdam) en En Passant (Bunschoten-Spakenburg); het is niet vaak voorgekomen dat 1A twee degradanten krijgt.

Ons vlaggeschip treft voorts HWP (Haarlem), LSG 2 (Leiden), Philidor 1847 (Leeuwarden), Purmerend en De Waagtoren (Alkmaar).

Caïssa-Eenhoorn 2 is ingedeeld in de vierde klasse D en stuit op negen NHSB-achttallen. De uitwedstrijden gaan naar Haarlem, Heerhugowaard, Purmerend, Volendam en Zaandam.

Het programma ziet er als volgt uit:
17 september: Caïssa-Eenhoorn – HWP en Caïssa-Eenhoorn 2 – HWP 3.
8 oktober: Caïssa – Caïssa-Eenhoorn en Kennemer Combinatie 3 – Caïssa-Eenhoorn 2.
5 november: Caïssa-Eenhoorn – De Waagtoren en Caïssa-Eenhoorn 2 – De Waagtoren 3.
26 november: Purmerend – Caïssa-Eenhoorn en Purmerend 2 – Caïssa-Eenhoorn 2.
17 december: Caïssa-Eenhoorn – LSG 2 en Caïssa-Eenhoorn 2 – Bergen.
11 februari: Wageningen – Caïssa-Eenhoorn en Het Witte Paard – Caïssa-Eenhoorn 2.
11 maart: Caïssa-Eenhoorn - MSV en Caïssa-Eenhoorn 2 – ZSC-Saende 2.
1 april: En Passant – Caïssa-Eenhoorn en Volendam – Caïssa-Eenhoorn 2.
22 april: Philidor 1847 – Caïssa-Eenhoorn en Heerhugowaard – Caïssa-Eenhoorn 2.