Caïssa-Eenhoorn bekert verder

Caïssa-Eenhoorn heeft op de eerste dinsdag van december de volgende ronde van het bekertoernooi van zowel de KNSB als de NHSB bereikt. In de verlenging was het KNSB bekerteam te sterk voor de Waagtoren (2-2 en 3-1 na snelschaken). Verlenging had het NHSB bekerteam niet nodig, maar wel het nodige geluk: 2,5-1,5 overwinning op Castricum.

Het was bekerdinsdag in De Kreek!  Het was namelijk gelukt om de eerste bekerwedstrijden van zowel ons KNSB- als NHSB-bekertoernooi op dezelfde datum te plannen. Het KNSB bekerteam bestaande uit Misha Dorokhin, Daan Zult, Henk-Jan Visser en Robin Duson speelden tegen De Waagtoren dat al een voorronde heeft moeten spelen. Na de nederlaag in de reguliere competitie konden we dus mooi revanche nemen. En dat lukte, al was daar wel verlenging voor nodig.

Misha kwam in de reguliere partij snel remise overeen met Danny de Ruiter terwijl Daan zijn partij tegen Michaël van Liempt won. Henk-Jan kwam net tekort tegen Frank Agter waarna Robin de stand op 2-2 bracht met een remise tegen Jos Vlaming.

Een gelijkspel betekent altijd vluggeren (3+2) in de KNSB beker en zo geschiedde. In de vliegensvlugge loterij (of zoals Misha zei: 'crazy chess') was het kwartet uit Hoorn met 3-1 te sterk voor het team uit Alkmaar en bekert verder.

Aan de andere kant van de tafel speelde het NHSB bekerteam tegen dat van Castricum. Na een Corona-afwezigheid fijn dat ook dit toernooi weer opgestart is. Tegen het taaie team van Castricum hadden David Verweij, Abel Romkes, Sjoerd Kelder en ondergetekende het tot het laatste moment lastig.

Koploper in de interne competitie David verloor namelijk snel aan het eerste bord van Eric van der Klooster hetgeen een domper was. In het NHSB bekertoernooi valt namelijk bord 4 af bij een 2-2 stand dus dan verlies je niet graag aan bord 1. Enfin, nog niks aan de hand maar gezien de stellingen zag het er niet al te goed uit.

Abel had ondertussen wel een keurige en solide overwinning gepakt tegen Wim Pool terwijl Sjoerd niet verder kwam dan remise tegen Henk van der Eng. Met 1,5-1,5 stond ik ondertussen totaal verloren tegen Piet Kuijs. Met de nodige stellingsgeluk zwijnde ik echter en kon ik in het eindspel de overwinning over de streep trekken.

Enfin: Het was misschien niet mooi allemaal maar we zijn wel gewoon door in beide toernooien. En dat telt gewoon hoe hard dat soms ook klinkt. Op naar de volgende ronde!