NHSB-bekerteam naar kwartfinale

Het NHSB-bekerteam van Caïssa-Eenhoorn heeft afgelopen dinsdag in de Kreek de kwartfinale van het bekertoernooi behaald. Zonder al te veel problemen werd het bekerteam van Magnus uit Schagen met 3-1 verslagen.

Een week nadat het N1 team kampioen werd in de 1e klasse A (6,5-1,5 overwinning op Vredeburg) kwam het bekerteam van Magnus op bezoek voor de tweede ronde van het bekertoernooi. Het thuisteam had in de eerste ronde nog tenauwernood gewonnen van Castricum en was net als in die wedstrijd ook nu op papier favoriet.

Aan bord 1 was David Verweij als eerste klaar. Na een zeperd in de wedstrijd tegen Castricum was hij ditmaal een stuk scherper. Hij pakte zijn kans, won de kwaliteit en even later de partij. Een lekker begin aangezien bord 4 afvalt bij een gelijkspel in het bekertoernooi

Sjoerd Kelder (bord 3) kreeg even later een remiseaanbod dat hij gezien de evenwichtige stelling niet kon afslaan. Meer leek er ook niet in te zitten: 1,5-0,5. Een halfje is nu genoeg om door te bekeren.

Bij schrever dezes loopt het de laatste weken niet je van het. Met de witte stukken sloeg hij de plank in deze wedstrijd ook even goed mis met een grafzet (Pb5). Nadat zijn tegenstander verzuimde om daar gebruik van te maken kreeg hij na een dubbele torenruil over de c-lijn weer het initatief. In het prettiger te spelen eindspel had hij wel wat kansjes aangezien de zwarte loper min of meer begraven bleek. Er echt doorheen komen was wel wat lastig. Het remiseaanbod kon hij daarom als erkend 'teamschuiver'  niet afwijzen: we zijn door!

Het resultaat van Abel Romkes aan het tweede bord deed er voor het team daarom niet veel meer toe maar hij wilde vanzelfsprekend wel graag winnen. Dat ging niet vanzelf want de zwartspeler uit Schagen was zeer taai en liet zich van zijn beste kant zien. Uitendelijk kon Abel in het verre eindspel het punt toch over de streep trekken.

Al met al een prima 3-1 overwinning waarmee het team zich heeft geplaatst voor de kwartfinale van het NHSB-bekertoernooi. We blijven dus in de strijd voor de 100% score voor alle teams in de NHSB competitie 🙂

PS. de tegenstander zal binnenkort bekend worden. Er is nog een wedstrijd te gaan in de achtste finale.