Helft NK vrouwen lid van Caïssa-Eenhoorn

De helft van het deelnemersveld van het Nederlands kampioenschap voor vrouwen is lid van Caïssa-Eenhoorn. Robin Duson en Arlette van Weersel nemen het in de eerste volledige week van juli op tegen Anna-Maja Kazarian en Eline Roebers. Er wordt geschaakt in stadion Galgenwaard, de thuishaven van Football Club Utrecht.

Het NK duurt van 2 tot en met 9 juli. Aan de algemene titelstrijd nemen acht man deel. Anish Giri is er voor het eerst sinds 2015 weer bij en start – evenals Erwin l’Ami en Jorden van Foreest – in de tweede ronde. Er wordt met het knockout-systeem gewerkt. De eerste ronde levert vijf winnaars op, zodat er acht in de volgende fase zitten. Dimitri Reinderman (opgegroeid in Hoorn) speelt mee en ook Arthur de Winter (op het Open Hoorns van vorig jaar derde) die zich via een kwalificatietoernooi heeft geplaatst.