Schaakwandeling door binnenstad

Caïssa-Eenhoorn houdt in het kader van zijn 100-jarig bestaan komende zondag een schaakwandeling door de Hoornse binnenstad. Er wordt gelopen naar panden waar schaakgeschiedenis aan verbonden is.

Hieke Stapel, voormalig stadsgids van Oud Hoorn en erelid van de vereniging, zal over de historie van het gebouw vertellen, terwijl Caïssa-Eenhoorn-speler Co Buysman (ook auteur van het jubileumboek ‘Tot In- en Uitspanning’) over de schaakactiviteiten daarin praat.

Startpunt van de wandeling is Huis Verloren, Kerkstraat 10 (aanvang 14.00 uur). Daar werd op 15 januari 1923 de oprichtingsvergadering van Caïssa gehouden. Het belooft een warme dag te worden en bescherming tegen de zonnestralen is verstandig. De schaakwandeling duurt zo’n twee uur en gaat over de Rode Steen, Grote en Kleine Noord en Veemarkt via de Gedempte Turfhaven naar het Doelenplein om via de Gouw te eindigen bij het grootste schaakspel van Hoorn, in de tuin van de bibliotheek aan de Wisselstraat. Er zijn geen kosten aan verbonden.