Komische duo’s op eerste schaakavond

Er wordt weer geschaakt in De Kreek. Caïssa-Eenhoorn opende gisteren het eerste seizoen na zijn honderdste verjaardag met een inloopavond. Dat is al jaren het vaste begin en ditmaal mochten duo’s handen en hersenen gebruiken, ofwel het hands-and-brains-schaak stond op het programma.

Twee voorzitters vormden de organisatie: Robbert van Dijkhuizen (clubpreses) en Rinus van de Krol, de man met de hamer in de jubileumcommissie die binnenkort de festiviteiten van het jubileum afsluit. Ze vormden ook een deelnemersduo om een mooi veld te krijgen. Er konden zo drie vierkampen worden verspeeld. Dat multitasken ging Robbert en Rinus goed af, want ze wonnen in hun groep alle partijen.

Hands and brains levert vaak de nodige hilariteit op, omdat de gedachte van de aangever niet altijd correspondeert met de gedachte van de afmaker. In dat opzicht leken de twaalf stellen wel enigszins op komische duo’s als Piet Bambergen & René van Vooren (De Mounties), Snip & Snap, Mini & Maxi, Johnny & Rijk en Ferry de Groot & André van Duin. De aangever en de afmaker, ook op een schaakavond goed voor veel lol.

De enige remise kwam tot stand in groep B, op het bord van Marc Heertjes/Martijn Quatfass (wit) en Ger Roos/Arend Stapel. Alle overige uitslagen vielen steeds in het voordeel uit van het hoogstgeklasseerde tweetal in de eindstand. Voor de winnaars Robin Duson/Nick Manshanden (A), Jelle de Jong/Bert Spil (B) en Robbert van Dijkhuizen/Rinus van de Krol C) waren er nog prijsjes weggelegd.

Groep A:
1. Robin Duson/Nick Manshanden..............3
2. Mason Brouwer/Abel Romkes................2
3. Daan Haver/Martijn de Wit................1
4. Kevin de Rooij/David Verweij.............0
Groep B:
1. Jelle de Jong/Bert Spil..................3
2. Ger Roos/Arend Stapel....................1½
3. Co Buysman/JP Hendriks...................1
4. Marc Heertjes/Martijn Quatfass........... ½
Groep C:
1. Robbert van Dijkhuizen/Rinus van de Krol.3
2. Roel Ridderikhoff/Willem van der Veen....2
3. Aron Langerak/Laurie Wegman..............1
4. Lex Griffoen/Jan Kuin....................0