Nederlands kampioene Robin Duson gehuldigd door Caïssa-Eenhoorn

Op de eerste clubavond na haar succesvol NK bij de meisjes B lijkt voor Robin Duson alles bij hetzelfde te zijn gebleven. Om zeven uur zit ze in De Kreek op het podium van de theaterzaal voor haar vaste trainingsuur met Robbert van Dijkhuizen. Het schaakleven gaat gewoon door, ook voor de Nederlands kampioene.

Caïssa-Eenhoorn-voorzitter Fred Avis feliciteert Robin Duson met haar nationale titel.

Caïssa-Eenhoorn-voorzitter Fred Avis feliciteert Robin Duson met haar nationale titel.

Maar als de spelers van Caïssa-Eenhoorn voor hun wekelijkse partij achter de borden zitten, is het toch niet zo business as usual. Het vaste woordje van voorzitter Fred Avis staat in het teken van de prestaties van Robin in het Van der Valk Hotel Assen. Zeven gespeeld, zeven gewonnen. Die score levert haar een tweede daverend applaus op, nadat iets eerder de preses heeft verteld dat de club een nationaal kampioene in de gelederen heeft.

Met een grote bos bloemen en een waardebon feliciteert Fred namens de vereniging onze succesvolle clubgenote. Alle spelers zijn het er over eens: Robin mag trots zijn op haar prestatie, Caïssa-Eenhoorn mag trots zijn op Robin.